Vulkāna izvirduma dēļ evakuē Karību jūras salas iedzīvotājus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Karību jūras salā Sentvinsentā vulkāna izvirduma draudu dēļ dots rīkojums par iedzīvotāju evakuāciju, pavēstīja amatpersonas, norādot, ka tūkstošiem iedzīvotāju, kas spiesti pamest mājas, tiks izmitināti arī vairākos kruīza kuģos. 

Pēc izmaiņām Sufrjēra vulkāniskajās aktivitātēs izsludināts sarkanais brīdinājums, bet salas ziemeļdaļas iedzīvotājiem dots rīkojums nekavējoties doties uz drošām vietām, sacīja Sentvinsentas un Grenadīnu premjerministrs Ralfs Gonsalvess.

"Esmu izdevis evakuācijas rīkojumu visiem iedzīvotājiem sarkanajā zonā salas ziemeļaustrumos un ziemeļrietumos," ceturtdienas vakarā pavēstīja premjerministrs.

Rīkojums dots pēc tam, kad vulkanologi konstatējuši magmas kustēšanos Zemes virsmas virzienā.

Kā norādīja Nacionālā Ārkārtas situāciju vadības organizācija, varbūtība, ka var izraisīties katastrofa, ir vērā ņemama.

Sarkanajā zonā dzīvo aptuveni 16 000 cilvēku.

Kā pavēstīja kruīza kuģu uzņēmumi "Royal Caribbean International" un "Celebrity Cruises", lai sniegtu atbalstu evakuācijas operācijām, norīkoti divi kuģi.

Ceļā uz Sentvinsentu ir vēl divi uzņēmuma "Carnival" kuģi, sacīja premjers.

Evakuētie tiks nogādāti patversmēs citviet salā vai arī citās Karību reģiona teritorijās, kas piedāvājušas palīdzību, vēsta vietējie mediji.

Sufrjēra izvirdums pēdējo reizi pieredzēts 1979.gadā, bet lielākais izvirdums bija 1902.gadā, kad dzīvību zaudēja vairāk nekā 1000 cilvēku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu