"Šoreiz mēs visi jutāmies satraukti." Ugunsgrēks kafejnīcā pakļauj briesmām vairāk nekā 100 studentu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Nedēļas nogalē vienā no Maskavas forštates studentu viesnīcas ēkām notika veiksmīga evakuācija. Kopā ap 160 jauniešu organizēti nokļuva pagalmā apsardzes darbinieka vadībā. Iestādes vadītāja gan atzīst, ka ugunsgrēka izcelšanās iemesls ir nesaprotams, un viņa nepacietīgi gaida policijas izmeklēšanas rezultātus.

Deviņstāvu ēkā Mazajā Lubānas ielā ierīkota studentu viesnīca. Tajā pārsvarā mitinās jaunieši no ārvalstīm. Naktī, kad visi 160 mājas iedzīvotāji bija aizgājuši gulēt, ieslēdzās trauksmes sirēnas. Istabiņu īrnieki stāsta, ka sākotnēji neticēja, ka pa īstam draud briesmas.

“Ugunsgrēka sirēnas ir skanējušas bieži, bet vienmēr mācību nolūkos. Šoreiz mēs visi jutāmies satraukti. Kad sirēnas skanēja ilgāk nekā parasti, mēs sapratām,” stāsta viesnīcas iemītnieks Iskandars.

Savukārt students Bilals Khans stāsta: “Es biju istabā, sāka skanēt drošības sirēnas. Sākumā biju šokā, nesapratu, kas notiek.”

Pirmā stāva kafejnīcas telpās bija aizdegusies ēdiena sildīšanas iekārta. Dūmi izplatījās strauji, un steigšus tika uzsākta evakuācija. To vadīja divi vīrieši – apsardzes darbinieks un viesnīcas administrators. Viņi gan nogādāja jauniešus drošībā, gan nodzēsa liesmas.

Kad ieradās ugunsdzēsēji, gandrīz ducis cilvēku bija palikuši iekštelpās. Vīri ar glābšanas masku palīdzību visus nogādāja drošībā. Degšanas platība nebija liela, stāsta dienesta viesnīcas vadītāja Vita Krīpena, bet tikai pateicoties apsardzes darbinieka ātrajai reakcijai.

Studenti stāsta, ka avārijas situācijā neapjuka un zināja, kā rīkoties, taču otro reizi ko tādu piedzīvot negribētu.

Ugunsdzēsēju brigādes Mazo Lubānas ielu pameta vienos naktī, un pirmdien pie darba jau ķērušies apdrošināšanas firmas darbinieki.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu