Rīgā graustam Matīsa ielā iegruvuši pārsegumi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: "Apollo" aculiecinieks

Naktī uz trešdienu Rīgā graustam Matīsa ielā 54 iegruvuši pārsegumi, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvaldē.

Bijusī dzīvojamā ēka ir klasificēta kā A kategorijas grausts un ir neapdzīvojama, līdz ar to neviens cilvēks notikušajā nav cietis.

Notikuma vietā dežurē Rīgas pašvaldības policijas ekipāža.

Ēkai piegulošā ielas daļa ir norobežota.

Rīgas domes Īpašuma departaments rīt, 15.aprīlī, sāks demontāžas darbus, izdevumus pēc tam piedzenot no īpašniekiem.

LETA jau ziņoja, ka šī gada 10.martā Rīgas dome izdeva lēmumu par būves sakārtošanu piespiedu kārtā, bet nekādi darbi no kopīpašnieku puses netika sākti.

Grausts Matīsa ielā 54 ir bijusī dzīvojamā ēka, garāžas un šķūņi. Īpašums pieder vairākiem kopīpašniekiem. 2016.gada aprīlī Rīgas domes Vidi degradējošu būvju komisija būves klasificēja kā A kategorijas graustus un to īpašniekiem piemēroja paaugstināto nekustamā īpašuma nodokļa likmi.

Vizuālās apsekošanas laikā tika konstatēts, ka dzīvojamai ēkai nav jumta konstrukcijas, nav atjaunoti vai ir nojaukti dūmeņi un brandmūra daļa, kas var zaudēt savu konstruktīvo veidolu. Arī ēkas fasādi, kas vērsta pret Matīsa ielu, aizsedz tīkls, kas ir bojāts.

Ēkas sienās ir izdrupumi un saistvielu izskalojumi. Koka sienās ir trupe un logiem nav stiklojuma. Ēkas konstrukcijās aug krūmi un koki. Papildus konstatēts, ka ēka ir cietusi ugunsgrēkā, kura radītās sekas joprojām ir vizuāli novērojamas. Ēkas teritorijā atrodas sadzīves atkritumi un dažādi būvelementi.

Ēkas fasāde tieši robežojas ar Matīsa ielas gājēju ietvi, savukārt pārējās fasādes, kas vērstas pret iekšpagalmu un kaimiņu nekustamo īpašumu, ir brīvi pieejamas blakus esošo būvju iedzīvotājiem. Laikapstākļu ietekmē ir iespējama nenostiprināto ēkas būvelementu fragmentu nokrišana publiskajā ārtelpā, tādējādi radot apdraudējumu garāmgājējiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu