Kas tālāk notiks ar raidījumu "Preses klubs" pēc Anša Klintsona aiziešanas? (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aivis Ceriņš
Aivis Ceriņš Foto: publicitātes

RīgaTV 24 ikdienas aktuālo diskusiju raidījums “Preses klubs” ir pārmaiņu priekšā. Pēc Anša Klintsona aiziešanas no raidījuma vadītāja amata Aivis Ceriņš turpina vadīt raidījumu viens, kamēr tiek pārveidota un papildināta “Preses kluba” komanda.

Septiņu gadu krīze vai iespēja?

Tiek uzskatīts, ka septiņi gadi ir viens zīmīgs laika posms, kad attiecībās un vispār dzīvē kas jāmaina vai gluži vienkārši – kaut kas mainās pats no sevis. Tā ir noticis arī ar "Preses klubu”, ko pēc nesen nosvinētās septiņu gadu jubilejas atkal gaida pārmaiņas.

"Ja runājam attiecību analoģijās, tad savā ziņā arī ar raidījumu "Preses klubs” ir bijis līdzīgi. Īsi pēc septiņu gadu jubilejas, komandu atstāja mans pēdējo gadu kolēģis vadītāja krēslā Ansis Klintsons.

Arī man pašam ir bijušas iekšējas pārdomas, vai vēlos turpināt,

bet tas bija pirms dažiem gadiem. Tad pievienojās Ansis un sākās tāds kā jauns posms ar jauniem kopīgiem mērķiem. Nu atkal sāksies jauns, kad drīzumā pievienosies cits kolēģis. Titros vēl neviens nav ierakstīts, notiek sarunas un iepazīšanās, tāpēc ikvienam vēl ir iespēja kļūt par manu pārinieku,” smej raidījuma ilggadējais vadītājs Aivis Ceriņš, kurš raidījumu vada kopš tas izveidots.

Ceriņš neslēpj, ka šie septiņi gadi bijusi kārtīga, smaga un arī panākumus un gandarījumu nesoša skola. "Skatos uz "pirmklasnieku”, ko saucam par "Preses klubu”. Savā ziņā tas vēl joprojām alkst pēc vēlmes pētīt, mācīties, izstāstīt un paskaidrot cilvēkiem ikdienas notikumus citā perspektīvā, bet tai pat laikā ir jau iepriekšējā nogrieznī uzkrājis kārtīgu pieredzes un rūdījuma tiesu.”

Covid-19 liek atvadīties no slavenā dīvāna

Pa šiem gadiem Aivja izlolotais raidījums ir mainījies kā saturiski, tā arī vizuāli: "Raidījums ir piedzīvojis vairākas būtiskas pārmaiņas. Sākšu ar saturisko pusi. Pirmajos gados tas bija krietni "dzeltenāks” un arī ezotēriskāks, jo runājām arī par astroloģiju un to, kas kuram mugurā operas "Karmena” pirmizrādē. Pēdējos piecus gadus esam daudz vairāk fokusēti uz politiskajām, ekonomiskajām un sociālajām norisēm. Līdz ar to arī dalībnieku panelis ir krietni mainījies.”

Arī vizuāli "Preses klubs” ir piedzīvojis būtiskas izmaiņas. „Tās gāja kopsolī ar saturiskajām izmaiņām. No tumšas studijas tā kļuva daudz gaišāka un parādījās slavenais dīvāns, kur turpmākos gadus plecu pie pleca sēdēja Latvijas ietekmīgākie un zināmākie cilvēki. Covid-19 šo pamainīja, no dīvāna atvadījāmies. Varu pačukstēt, ka lēnām top jauns vizuālais tēls un identitāte, kuru, visticamāk, ieraudzīsim jaunajā sezonā, rudens pusē.”

Publiska salīdzināšana – rūdījuma vingrinājums

Pirms dažiem gadiem piecu nedēļu garumā "Preses kluba” vadības grožus savās rokās pārņēma viesvadītāji – kardiologs Andrejs Ērglis, žurnālisti Armands Puče un Edvīns Inkēns, ekspremjers Vilis Krištopans un toreizējā Dziesmu un deju svētku izpilddirektores Eva Juhņēviča. Viņi katrs vienu nedēļu iejutās "Preses kluba” vadītāja lomā.

"Tā bija lieliska producentu ideja. Nedaudz atklājot aizkadrus, varu teikt, ka toreiz pie vainas biju es pats. Proti, tas bija laiks, kad notika manas kāzas un kāzu ceļojums. Vienkāršākais veids, ko varējām darīt, bija mani aizvietot ar kādu no kolēģiem, bet tad radās ideja uzaicināt minētos cilvēkus. Arī viņi paši pēc tam atzina, ka tas bijis labs izaicinājums un piedzīvojums, lai gan daži no viņiem ir rūdīti TV profesionāļi,” stāsta Aivis.

Runājot par jauno vadītāju, kurš vēl tiek meklēts, Ceriņš ir piesardzīgs. "Godīgi sakot, vēlos iztikt bez liekām ekspektācijām, kas uzliktu kādas barjeras vai šķēršļus potenciālajam vadītājam. Skaidrs, ka neiztiks bez publiskas salīdzināšanas, bet es to uztveru kā vienu no rūdījuma vingrinājumiem.”

Runājot par jauno vadītāju, RīgaTV 24 direktors Klāvs Kalniņš uzsver: "Man ir svarīgi, lai viņš nāk ar jaunu enerģiju un turpina tās vērtības, kuras ir svarīgas mūsu skatītājam un medijam. Lai ir ambīcijas un vēlme sevi izaicināt kam jaunam, pievienot savu profesionalitāti un stilu raidījumam. Man patīk, ka esam medijs, kurš spēj izlauzties ārpus klasiskajiem standartiem, tas iedod dzīvības sajūtu. Nu, kā jau Dzīvā satura televīzijā pienākas!”

Atgādinām, ka martā publiski tapa zināms, ka Ansis Klintsons ir Saeimas frakcijas deputātes Ivetas Benhenas-Bēkenas palīgs. Nākamajā dienā Klintsons tika atbrīvots no amata televīzijā. Pats Klintsons toreiz pauda neizpratni par šādu notikumu pavērsienu: "Gaidu izvērtējumu, vai tas ir interešu konflikts. Pagaidām nekādu faktu nav."

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu