"Mums pat bija nedaudz bail ņemt cilvēku ar tik augstu statusu..." Savickis par Zubovu un "Dinamo" nākamās sezonas mērķiem (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Juris Savickis
Juris Savickis Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas "Dinamo" jaunajam galvenajam trenerim Sergejam Zubovam pirms gaidāmās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonas ir izvirzīts visai ambiciozs mērķis, sarunā ar "RIA Novosti" atklāja kluba valdes priekšsēdētājs Juris Savickis.

Rīgas "Dinamo" nedēļas sākumā kluba galvenā trenera amatā oficiāli apstiprināja Krievijas hokeja leģendu Sergeju Zubovu. 

Kā atklāj Savickis, klubs ar speciālistu par gaidāmās sezonas mērķiem jau ir vienojies un Zubovam pret tiem neesot bijušas pretenzijas.

"Mēs ar Sergeju apspriedām nākamās sezonas uzdevumus. Minimālais mērķis ir iekļūšana "play-off". Viņš no tāda uzdevuma neatteicās un norādīja, ka ir jācīnās. Nebija tādu runu, ka pirmajā gadā vēl vajadzētu iestrādāties," sacīja Savickis.

Iekļūšana izslēgšanas spēlēs ir uzdevums, ko Rīgas klubs nav iespējis jau septiņus gadus pēc kārtas. Vistuvāk rīdzinieki tam bija 2018./2019, kad līdz astotajai vietai Rietumu konferencē pietrūka viens punkts. Savukārt pēdējās divās sezonās "Dinamo" konstanti ir atradusies tabulas lejas galā.

Zubovs savas KHL trenera karjeras laikā ir strādājis ar Sanktpēterburgas SKA un "Soči" vienībām. Savickis neslēpa, ka krievu speciālists starp kandidātiem uz vakanto galvenā trenera krēslu bijis favorīts savas iepriekšējās pieredzes dēļ.

"Mēs paanalizējām Zubova biogrāfiju, salīdzinājām ar citiem kandidātiem un viņš bija favorīts. Ja godīgi, mums pat bija bail ņemt cilvēku ar tik augstu statusu komandā, kas pēdējos gados sevi nav labi spējusi apliecināt," norādīja Savickis.

Tāpat "Dinamo" valdes priekšsēdētājs neslēpa prieku par faktu, ka ar komandu vēlas strādāt daudzi pieredzējuši speciālisti, neskatoties uz vienības pieticīgo budžetu.

"Mēs esam latviešu komanda. Meklēsim ārzemniekus tajās pozīcijās, kuras nevarēsim pilnībā nosegt ar vietējiem spēlētājiem," piebilda Savickis.

Zubovs spēlētāja karjeras laikā Krievijas izlases sastāvā 1992.gadā uzvarēja olimpiskajās spēlēs, bet divreiz viņš izcīnīja Stenlija kausu - 1994.gadā ar Ņujorkas "Rangers" un piecus gadus vēlāk ar "Stars".

2011./12.gada sezonā Zubovs Sanktpēterbugas SKA komandā sāka treneru karjeru, pildot asistenta pienākumus. 2015./16.gada sezonā viņš kļuva par SKA galveno treneri, bet turpmākās trīs sezonas galvenā trenera amatā strādāja "Soči" klubā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu