"Spice" un "Rīga Plaza" nomnieki šonedēļ tirgojas pie tirdzniecības centriem (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Autostāvvieta. Ilustratīvs attēls.
Autostāvvieta. Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Daļa tirdzniecības centru "Spice" un "Rīga Plaza" nomnieku šonedēļ sāk pārdot preces ārpus tirdzniecības centriem, aģentūrai LETA pavēstīja tirdzniecības centru pārstāvji.

Pretim "Spices" C ieejai āra tirdzniecība tiks rīkota no 16. līdz 18.aprīlim. Āra tirdzniecības zonā šajā nedēļas nogalē klātienē būs iespēja iegādāties preces no "Sportland", "Adidas", "Nike", "Skechers" un "Douglas". Plānotais āra veikalu darba laiks ir no plkst.10 līdz plkst.21, taču tas var atšķirties starp tirgotājiem.

Valstī esošie noteikumi paredz, ka ielu tirdzniecību atļauts organizēt trīs dienas strādājot un četras atpūšoties, tāpēc "Spices" āra tirdzniecības zona darbu turpinās nākamajā nedēļas nogalē - no 23. līdz 25.aprīlim. Jaunnedēļ āra tirdzniecības veikalu sarakstu papildinās "Eche" un "Milani".

Tikmēr pie "Rīga Plaza" āra tirdzniecība sākta ceturtdien, un šonedēļ tā plānota līdz sestdienai, 17.aprīlim. Pēc tirdzniecības centra pārstāvju paustā, arī pārējās aprīļa nedēļas nogalēs pie tirdzniecības centra ieejas "Milāna" notiks āra tirdzniecība. Veikali strādās no plkst.10 līdz plkst.19.

"Rīga Plaza" vadītāja Irīna Toropova uzsvēra, ka tirdzniecības centriem ir resursi un atbilstoša infrastruktūra, lai nodrošinātu drošu klientu apkalpošanu un drošu distanci starp apmeklētājiem.

"Vēlamies strādāt un varam nodrošināt prasību izpildi, piemērojot drošas iepirkšanās konceptu. Diemžēl tiekam diskriminēti un saskaramies ar papildu ierobežojumiem - arī distances tirdzniecībā iegādāto preču saņemšana jāorganizē ārpus veikalu telpām. Meklējam radošus risinājumus, kā atbalstīt savus nomniekus un ielu tirdzniecība ir viens no veidiem," sacīja Toropova.

Ņemot vērā to, ka ir liegta arī distances tirdzniecībā iegādāto preču izsniegšana tirdzniecības centrā, "Rīga Plaza" piedāvā arī izņemt pasūtītās preces no veikaliem preču saņemšanas punktā, kas atrodas pie tirdzniecības centra ieejas "Ņujorka".

LETA jau ziņoja, ka ceturtdien āra tirdzniecību sāka vairāki tirdzniecības centra "Domina" nomnieki.

Vēstīts arī, ka no 7.aprīļa var darboties visi veikali ārpus tirdzniecības centriem, kuru platība ir virs 7000 kvadrātmetru. Ar valdības 1.aprīļa lēmumu sākotnēji tika arī noteikts, ka no 7.aprīļa tirdzniecības centros esošajos veikalos, kuri nedrīkstēja strādāt jau iepriekš, no trešdienas nav ļauta arī distances tirdzniecībā iegādātu preču izsniegšana. Sēdē 8.aprīlī ministri gan lēma, ka lielajos tirdzniecības centros klātienē varēs strādāt arī datoru un telekomunikāciju specializētie veikali.

Par plāniem ārpus tirdzniecības centriem rīkot ielu tirdzniecību vai arī izsniegt attālināti iegādātās preces iepriekš ziņoja arī citi tirdzniecības centri.

Attālināti iegādāto preču izsniegšana joprojām nav aizliegta internetveikalu preču izsniegšanas punktos, ja tie atrodas ārpus tirdzniecības centriem.

Tāpat klātienē var tikt organizēta ielu tirdzniecība, kā arī var darboties veikali tādos tirdzniecības centros, kuru kopējā tirdzniecībai atvēlētā platība ir mazāka par 7000 kvadrātmetriem.

Āra tirdzniecībā un tirgos būs jānodrošina stingrāka fiziskās distancēšanās prasību noteikšana, jākontrolē apmeklētāju un tirdzniecības darbinieku plūsma, jāieceļ atbildīgā persona par epidemioloģiskās drošības pasākumu īstenošanu.

Vienlaikus tirdzniecības centros ar platību virs 7000 kvadrātmetriem arī turpmāk ļauts strādāt tikai pārtikas, higiēnas, dzīvnieku barības un optikas preču veikaliem, kā arī aptiekām, grāmatnīcām un pakalpojumu sniegšanas vietām. Savukārt no 10.aprīļa arī datoru un telekomunikāciju specializētie veikali.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu