Pusaudze Indonēzijā retas slimības dēļ aizmieg uz vairāk nekā nedēļu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ali Soltani/Unsplash

Kāda meitene Indonēzijas pilsētā Bandžarmasinā ir piesaistījusi mediju uzmanību ar visnotaļ ilgu "snaudu" - retas slimības dēļ viņa ir nogulējusi vairāk nekā nedēļu, vēsta portāls "Mashable SE Asia".

16 gadus vecā Siti Raisa Miranda 1. aprīlī aizmiga un nepamodās deviņas dienas pēc kārtas. Daļu šī laika meitene pavadīja slimnīcā - pēc tam vecāki viņu aizveduši mājās.

Laiku pa laikam tuvinieki meiteni tomēr ir pamodinājuši, lai viņu pussamaņā pabarotu vai aizvestu uz tualeti - pēc šīm elemetārajām darbībām Miranda atkal ir atgriezusies miega stāvoklī.

10. aprīlī meitene pamodās, bet tikai dienu vēlāk viņa atkal aizmiga, raksta  vietējais laikraksts "Kompas". Līdz 12. aprīlim, kad par viņu pēdējo reizi ziņots Indonēzijas presē, meitene patstāvīgi nav modusies.

Alhamdulillah, di hari ke 9 pagi ini Echa telah bangun dari tidurnnya setelah kemaren sore dpat kunjungan dari PJ...

Posted by Lily Aero R on Friday, 9 April 2021

13 gadu vecumā Mirandai tika diagnosticēts Kleine-Levin sindroms, kas pazīstams arī kā "dusošās skaistules" sindroms. Kopš tā laika viņa ir vairākkārt iegrimusi daudzās gulēšanas dienās.

"Ja nebūtu sindroma, viss būtu kārtībā. Viņa iet uz skolu, tiekās ar draugiem. Pat koronavīrusa pandēmijas laikā viņai labi veicās gan ar tiešsaistes nodarbībām un uzdevumiem," žurnālistiem stāstījis meitenes tēvs.

Kleine-Levin sindroms ir reta neiroloģiska slimība, kuras dēļ cilvēks nonāk hipersomnijas stāvoklī un var ilgi gulēt. Visbiežāk notiek pusaudža gados. Šī slimība ir ļoti reta - tā skar aptuveni vienu cilvēku no miljona.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu