Vīrietis mēneša laikā trīs reizes šķir vienu un to pašu laulību, lai iegūtu vairāk apmaksātu atvaļinājuma dienu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: krivinis/Shutterstock.com

Kāds vīrietis Taivānā četras reizes apprecējās ar to pašu sievieti un nedaudz vairāk kā mēneša laikā trīs reizes izšķīrās, lai iegūtu pēc iespējas vairāk apmaksātu atvaļinājumu dienu, vēsta portāls "Daily Motion". 

Vīrietis strādāja par ierēdni Taipejas bankā un bija iecienījis savas iespējas iegūt papildu brīvdienas, jo ja kāds apprecas Taipejā, tad automātiski saņem astoņu dienu apmaksātu atvaļinājumu,

Vīrietis nolēma, ka viņam būs izdevīgi apprecēties, tad nekavējoties šķirt laulību un pēc tam apprecēties vēlreiz.

Kopumā vīrietis vienu un to pašu sievieti nedaudz vairāk kā viena mēneša laikā apprecēja četras reizes.

Tas nozīmēja, ka viņš uzkrāja 32 dienu apmaksātu atvaļinājumu un uzskatīja, ka tās viņam pienākas likuma dēļ. Tomēr banka, kurā vīrietis strādāja ātri vien saprata, kas notiek un noraidīja pēdējos trīs atvaļinājuma pieprasījumus.

Drīz vien vīrietis iesniedza sūdzību Taipejas pilsētas darba birojam, apsūdzot banku likuma pārkāpšanā. Neticami, bet lieta tika izskatīta un vīrietis uzvarēja. 

Tika konstatēts, ka banka ir pārkāpusi otro darba atvaļinājuma noteikumu pantu un lika samaksāt vīrietim 589 eiro vērtu kompensāciju.

Tas notika 2020. gada oktobrī, un banka kopš tā laika ir iesniegusi apelāciju un apgalvojusi, ka vīrieša laulības atvaļinājuma ļaunprātīga izmantošana nebija likumīgs atvaļinājuma cēlonis saskaņā ar darba atvaļinājuma noteikumiem.

Neskatoties uz to, darba birojs atstāja spēkā tiesas 2021. gada 10. aprīlī pieņemto lēmumu, norādot, ka, kaut arī darbinieka uzvedība bija neētiska, tā nebija nelikumīga, un tāpēc viņam faktiski bija tiesības uz atvaļinājumu, ko viņš bija lūdzis.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu