Policija Madonā sākusi kriminālprocesus pret iereibušu autovadītāju par braukšanu bez tiesībām un pretošanos policijai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: LETA

Policija Madonā sākusi vairākus kriminālprocesus pret iereibušu autovadītāju par braukšanu bez tiesībām un pretošanos policijai, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

Sestdienas, 10.aprīļa, vakarā Madonas novada Praulienas pagastā, uz autoceļa Madona - Varakļāni, VP, veicot ceļu satiksmes uzraudzību, pamanīja kādu "VW Golf" vadītāju, kurš agresīvi piedalās ceļu satiksmē, ar savu braukšanas stilu apdraud satiksmes drošību un citus satiksmes dalībniekus. Policijas nolēma minēto transportlīdzekli apturēt.

Pēc Vaskānes teiktā, 1982.gadā dzimušais autovadītājs nepakļāvās likumsargiem un izrādīja fizisku pretošanos - vīrietis uzvedās agresīvi, necenzēti lamājās un "klaji ignorēja policistu likumīgās prasības". Arī alkohola koncentrācijas pārbaudes laikā vīrietis izrādīja pretestību policistam, aizturēšanas laikā pretojās un nenosauca savus personas datus.

Vīrieša izelpā tika konstatētas 1,55 promiles alkohola. Šī gada sākumā vīrietis jau bija aizturēts par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā, kā arī bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Tolaik vadītāja organismā konstatēja 2,07 promiles alkohola.

Pirmdien, 12.aprīlī, tiesa vīrietim piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu.

Par notikušo policijā sākti vairāki kriminālprocesi gan par pretošanos varas pārstāvim vai citai valsts amatpersonai, ja tā izpilda tai uzliktos dienesta pienākumus, gan par atteikšanos no medicīniskās pārbaudes alkohola koncentrācijas noteikšanai asinīs vai narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmes pārbaudes, ja to izdarījis transportlīdzekļa vadītājs, kuram nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību. Tāpat ir sākts kriminālprocess par izvairīšanos no tiesas nolēmuma pildīšanas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu