Ušakovs komentē Ilvesa un Dombravas aicinājumus aizliegt Krievijas pilsoņiem ieceļot ES (14)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nils Ušakovs.
Nils Ušakovs. Foto: Zane Bitere/LETA

Aicinājumi aizliegt visiem Krievijas pilsoņiem ieceļot Eiropas Savienībā (ES) ir "amorāli un stulbi", šādu viedokli aģentūrai LETA pauda Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Nils Ušakovs (S).

Kā aģentūru LETA informēja politiķa birojā, Ušakovs šādi komentējis bijušā Igaunijas prezidenta Tomasa Ilvesa ierosinājumu uz laiku aizliegt visiem Krievijas iedzīvotājiem ieceļot ES. Savukārt pēc slepkavības Rīgā, kas tika izdarīta no automašīnas ar, iespējams, Krievijas numura zīmēm, līdzīgu priekšlikumu izteica arī Saeimas deputāts Jānis Dombrava (NA).

Ušakovs izteicies, ka "šādi aizliegumi ir absolūts stulbums". Viņa ieskatā, Ilvess baidās no spiegiem, taču ar šādu liegumu situāciju nevarot atrisināt, jo "spiegi domāti tam, lai slēptu savu identitāti".

"Savukārt noziedznieki var nozagt jebkuru automašīnu un uz tās pakārt jebkuras valsts numura zīmi. Kas traucē nozagt automašīnu tam pašam Dombravam, nomainīt uz Dagestānas apgabala numura zīmi un izdarīt jebkādu noziegumu ar šo automašīnu? Un kā tam var traucēt Krievijas pilsoņu ieceļošanas aizliegums ES?" pauda Ušakovs.

Viņa ieskatā, no morālā aspekta šādi apgalvojumi izskatās vēl sliktāk nekā no praktiskā aspekta. Pēc viņa paustā, "priekšlikumi par kolektīvās vainas uzlikšanu jebkurai tautai ir neonacisms".

"Tā ir zināma pašreizējo ES un Krievijas attiecību traģēdija. Skaļākie Krievijas rīcības kritiķi bieži ir cilvēki, kuri dažādu iemeslu dēļ piedāvā vai nu stulbus, vai amorālus risinājumus. Šie lēmumi kaitē visiem, gan eiropiešiem, gan Krievijas iedzīvotājiem. Tie kaitē gadsimtiem ilgajām attiecībām starp Eiropu un Krieviju - uzņēmējdarbības, ekonomikas, kultūras, humānās palīdzības un galu galā pierobežu attiecībām," atzīmēja EP deputāts.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu