Ēģiptē miris divus gadus vecs bērns no Igaunijas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ann in the uk/shutterstock.com

Ēģiptē pēc inficēšanās miris divus gadus vecs bērns no Igaunijas. Vēl viens bērns no tās pašas ģimenes šobrīd ārstējas slimnīcā, ziņo laikraksts "Postimees". 

Saskaņā ar Igaunijas Veselības departamenta sniegto informāciju, nepilnus divus gadus vecs bērns miris Ēģiptē, kad ģimene tur atpūtusies. Bērns miris smagas caurejas dēļ, ziņo "Postimees". 

Ģimene pagājušajā nedēļā atgriezusies Igaunijā. Viņu otrais bērns - pirmsskolas vecuma bērns - šobrīd ārstējas slimnīcā Igaunijā. 

Jaunākajam bērnam Ēģiptē nebija veiktas pārbaudes, tāpēc nav zināms, kur precīzi viņš varētu būt inficējies. Diagnoze bija vemšana un caureja. Nav arī zināms, vai viņš bija vakcinēts pret vietējām vīrusa slimībām, ziņo laikraksts.

Igaunijas Veselības departaments aicina cilvēkus būt piesardzīgiem ārzemju ceļojumos. Īpaša piesardzība jāievēro ceļojumos uz trešajām valstīm. 

"Mums nav uzticamas un aktuālas informācijas par veselības aprūpes sistēmas iespējām galamērķa valstī. Mēs nevaram garantēt, ka jūs savlaicīgi saņemsiet nepieciešamo palīdzību," brīdina departaments.

Departaments uzsver, ka daudzās pasaules valstīs izplatās citas bīstamas infekcijas slimības, ar kurām tās nevar tikt galā Covid-19 pandēmijas sloga dēļ.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu