Vecmīlgrāvī noplūst nafta, kuras dēļ cietuši vairāki gulbji (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: travelfoto/shutterstock

Vismaz divi gulbji vakar ielipa naftas produktos, kas iztecēja Daugavas labā krasta attekā Vecmīlgrāvja apkaimē, un cietušie putni paspēja aizlidot, iekams viņiem tika sniegta kāda palīdzība, vēsta raidījums "Degpunktā".

Pie Sarkandaugavas attekas piestāja ugunsdzēsēju brigādes, kuru uzdevums bija ātri mazināt naftas produktu piesārņojumu ūdenstilpē.

Naftas produkti nokļuva arī putnu spalvās. Aculiecinieki fotoattēlos fiksēja divus gulbjus, kas tika nosmērēti ar indīgo vielu. Iedzīvotāji ir uztraukušies par dzīvnieku veselību.

"Bez šaubām, tas ir slikti. Šeit bija gulbji bija, kaijas, pīles, visi," stāstīja apkaimes iedzīvotājs Boriss.

"Te jau kādreiz bieži bija tā nafta, bet tad jau neviens par to neinteresējās. Kad es te makšķerēju, tad pilnīgi zils, visa tā mala zila bija, bet tas jau bija pirms vairākiem gadiem," stāstīja kāds cits vietējais iedzīvotājs.

No kurienes iztecēja indīgās vielas, joprojām nav izdevies noskaidrot, saka Valsts vides dienestā. Arī nosmērētos gulbjus nevienam neizdevās notvert un šobrīd tie ir pazuduši no redzesloka. Ornitologs Dmitrijs Boiko spriež, ka šiem putniem vairs palīdzēt tāpat nevar.

Pat ja putnus izdotos notvert un kāds mēģinātu tos notīrīt, tas var radīt vairāk problēmas, nekā labuma. Eksperti secina, ka šo gulbju iespēja izdzīvot nav liela un tikai laiks rādīs, vai saindēšanās nebūs letāla.

Video: raidījuma "Degpunktā" sižets 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu