Krievijas vēstniecība Baltkrievijā ar rupju tvītu komentē lēmumu izraidīt diplomātus (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: An147yus/Shutterstock

Krievijas vēstniecība Baltkrievijā savā oficiālajā "Twitter" kontā ar neķītro tēmturi #SmallDickEnergy komentējusi Lietuvas ārlietu ministra Gabriela Landsberģa vēstījumu par Krievijas diplomātu izraidīšanu no Baltijas valstīm, vēsta portāls "Meduza".

Aptuvenais šāda izteikuma cenzēts apzīmējums būtu "mazvērtības sajūtu maskējoša augstprātība".

Tomēr neilgi pēc ieraksta publicēšanas tas no vēstniecības sociālā tīkla konta dzēsts. Ieraksta īslaicīgo parādīšanos Krievijas vēstniecība Baltkrievijā nav komentējusi.

Jau vēsts, ka Latvija, Lietuva un Igaunija, solidarizējoties ar Čehiju un konsultējoties ar sabiedrotajiem Eiropas Savienībā (ES) un NATO, piektdien paziņojuša, ka izraida no valsts Krievijas diplomātus.

Tādējādi visas trīs Baltijas valstis apliecinājušas atbalstu Čehijai, kura pagājušajā sestdienā izraidīja 18 Krievijas diplomātus, kas saskaņā ar Čehijas izlūkdienesta atzinumu ir Krievijas izlūkdienestu slepenie aģenti. Kā ziņots, atbildot uz to, Krievija izraidīja 20 Čehijas vēstniecības darbiniekus.    

Lēmumu izraidīt Krievijas diplomātus Čehijas varasiestādes pieņēma, nonākot pie slēdziena, ka Krievijas izlūkdienesti ir saistīti ar sprādzienu munīcijas noliktavā Čehijā 2014.gadā, bet ceturtdien Prāga paziņoja, ka Čehija būs jāatstāj vēl 63 Krievijas vēstniecības darbiniekiem.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu