Ostapenko nomaina Sevastovu Latvijas pirmās raketes godā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Reuters/ScanPix

Aļona Ostapenko atguvusi Latvijas sieviešu tenisa pirmās raketes godu, apsteidzot Anastasiju Sevastovu.

Pirmdien publicētajā rangā Ostapenko pakāpusies par divām vietām un ir 50.pozīcijā, bet Sevastova pēc septiņu vietu zaudēšanas atrodas 54.pozīcijā. Iepriekšējā nedēļā kortā devās tikai Ostapenko, kura sasniedza Štutgartes "WTA 500" turnīra otro kārtu.

Tikmēr Diāna Marcinkēviča atkāpusies par vienu vietu (WTA 278.), bet Daniela Vismane ieguvusi vienu pozīciju (500.), kamēr divu vietu kritums ir Kamillai Bartonei (710.) un Sabīnei Rutlaukai (890.). Margarita Ignatjeva pacēlusies vēl par 13 vietām (956.), bet Elza Tomase (1119.) un Darja Semeņistaja (1151.) zaudējušas attiecīgi sešas un septiņas pozīcijas.

Ranga līdere aizvien ir austrāliete Ešlija Bārtija, viņai seko japāniete Naomi Osaka, rumāniete Simona Halepa, amerikāniete Sofija Kenina, ukrainiete Jeļina Svitoļina, kanādiete Bjanka Andresku, baltkrieviete Arina Sabaļenka, amerikāniete Serēna Viljamsa un čehiete Karolīna Plīškova, bet uz desmito vietu pakāpusies nīderlandiete Kiki Bertensa.

Aizvadītajā nedēļā notika divi WTA līmeņa turnīri. Štutgartē uzvarēja Bārtija, bet Stambulas "WTA 250" sacensībās uzvaras laurus plūca rumāniete Sorana Kirstja, kura izcīnīja savu pirmo titulu kopš 2008.gada. Kirstja par deviņām vietām pakāpusies uz 58.pozīciju.

Dubultspēļu rangā Ostapenko par piecām pozīcijām atkāpusies uz 24.vietu, bet Sevastova savu cietu saglabā (160.), kamēr Marcinkēviča zaudējusi vienu pozīciju (328.) Tāpat vienas pozīcijas kritums ir Vismanei (783.), turpretī vienu vietu atguvusi Semeņistaja (820.), savu pozīciju nemaina Ignatjeva (918.), bet Bartone zaudējusi vienu vietu (936.).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu