Divreiz kļūdaini "iztulkotais" Gorkšs publicē savu versiju ar asprātīgu aicinājumu vakcinēties (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Bijušais futbolists un LFF eksprezidents Kaspars Gorkšs mikroblogošanas vietnē "Twitter" publicējis savu versiju ar aicinājumu vakcinēties pret Covid-19, kurā aicinājums ir gan latviešu, gan krievu valodā. Tas noticis pēc tam, kad vakcinācijas kampaņā divas reizes kļūdaini bija iztulkots plakāts, kurā redzams Gorkšs. 

Gorkšs savā "Twitter" profilā publicējis asprātīgu bildi, kurā viņš attēlo vienu no pasaulē populārākajiem interneta varoņiem - "Haroldu", kurš vairākus gadus ir slavens ar saviem attēliem un bezgalīgi daudzajām "mēmēm", kuros viņš redzams smaidīgs, taču izskatās, ka aiz smaida slēpjas sāpes. 

Bijušais futbolists pie ieraksta aicina iedzīvotājus vakcinēties mājaslapā manavakcina.lv. 

Ieraksta komentāros citi lietotāji pauž sajūsmu par Gorkša asprātīgo aicinājumu. 

Jāpiebilst, ka slavenajam "Haroldam" ir ļoti tiešs sakars ar vakcinācijas kampaņu. Portāls "Apollo.lv" jau vēstīja, ka pirms mēneša interneta slavenības fotoattēli nejauši tika publicēti Zviedrijas vakcinācijas kampaņā. 

Aprīļa vidū vēstījām par vakcinācijas kampaņu, kurā piedalījās bijušais Latvijas futbola izlases spēlētājs un LFF eksprezidents Kaspars Gorkšs - viņa aicinājums saņemt Covid-19 poti tika nepareizi tulkots krievu valodā, izsaucot plašu ažiotāžu. Pēc tam plakāta tulkojums tika labots, taču arī jaunajā versijā pieļauta kļūda.

Nu plakāta teksts skan šādi, kas nav pareizs valodas lietojums:

"Es vakcinējos, jo vēlos satikties ciemos pie vecmāmiņas ar vectētiņu."

Reklāmas aģentūra "Nord DDB Riga", kura veido šos plakātus, jau iepriekš atvainojās par kļūdaino tulkojumu pirmajā versijā. Toreiz tulkojums uz krievu valodu sanāca visai neviennozīmīgs - tajā tika pieļauta lingvistiska kļūda, kas norāda uz došanos mūžībā. Vairāki ļaudis jau paspēja norādīt, ka šādai frāzei krievu valodā ir pavisam cita nozīme nekā tam, kas domāts ar Gorkša teikto. Tāpat pārtulkotajā tekstā bija norādīts, ka vīrietis vēlas satikt nevis vecvecākus, bet gan vecvecmāmiņu un vecvectētiņu.

Jau otro incidentu aģentūra vēl nav komentējusi.

Fotoattēli ar jauno plakāta versiju jau tiek plaši apspriesti sociālajos tīklos, ļaudīm atstājot ironiskus komentārus. "Es pat nezinu, ko teikt. Varbūt vairs nav vērts mēģināt?" rakstīja kāds sociālo tīklu lietotājs.

Atgādinām, ka 1. aprīlī tika sākta informatīvā kampaņa "Divi miljoni iemeslu vakcinēties", kura ir turpinājums līdz šim veiktajām sabiedrības informēšanas par potēšanos pret Covid-19 iniciatīvām.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu