Pēc traģēdijas nelegālajā hostelī premjers uzdevis ministriem piedāvāt risinājumus rīcības sakārtošanai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ugunsnelaime Merķeļa ielā: notikuma vietā norit dzēšanas darbi
Ugunsnelaime Merķeļa ielā: notikuma vietā norit dzēšanas darbi Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ir uzdevis iekšlietu un vēl vairākiem ministriem sagatavot risinājumus rīcības sakārtošanai, lai novērstu situācijas, kad institūcijas redz problēmas, taču darbības sagaida no citiem.

Kā premjers sacīja intervijā LTV "Rīta panorāmā", viņaprāt, traģēdija Rīgā, Merķeļa ielā, kur nelegālā hostelī ugunsgrēkā gāja bojā astoņi cilvēki, varēja notikt, jo iestādes, lai arī redzēja problēmas, skatījās viena uz otru un sagaidīja rīcību no citiem, bet pašas nerīkojās.

Rīgas dome tagad aktīvi organizē reidus un slēdz nelegālus hosteļus, bet kāpēc šādi rīkoties nevarēja līdz šim, vaicāja premjers.

Lai šādas situācijas novērstu, viņš uzdevis vairākiem ministriem ar iekšlietu ministru kā atslēgas figūru sagatavot priekšlikumus izskatīšanai valdībā.

Kā ziņots, 28.aprīlī ugunsgrēkā kādā nelikumīgā hostelī Merķeļa ielā 8 gāja bojā astoņi cilvēki un vēl vairāki cieta. Šī traģēdija aktualizēja problēmu ar nelegāliem hosteļiem, jo neviena no atbildīgajām iestādēm nevarēja atbildēt, kam būtu bijis jāslēdz nelegāli strādājošo iestādi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu