Tiesa patur apcietinājumā saistībā ar Bezzubova slepkavību aizturēto autoservisa īpašnieci (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas apgabaltiesa šonedēļ atstājusi spēkā apcietinājumu futbola aģenta Romāna Bezzubova slepkavības lietas izmeklēšanas gaitā aizturētajai autoservisa "X-ON" īpašniecei Guļnarai Ribakovai-Bricei, noskaidroja aģentūra LETA.

Rīgas apgabaltiesā aģentūrai LETA apstiprināja, ka trešdien Rīgas apgabaltiesa noraidījusi apelācijas sūdzību par pirmās instances tiesas lēmumu, ar kuru personai piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Ribakovas-Brices advokāte Inguna Lamberte aģentūrai LETA komentārus nesniedza.

Kā vēstīja TV3 raidījums "Neka personīga", tieši autoservisā "X-ON", kas atrodas Mežaparkā, Mirdzas Ķempes iela 5B, slēpta uzbrukumā Bezzubovam izmantotā automašīna "BMW X5". Auto servisā nonācis slepkavības dienā, bet nakts laikā tas sadedzināts aptuveni kilometra attālumā esošajā Saules dārzā. Kā vēstīja raidījums, servisa īpašniece policijai esot apgalvojusi, ka par auto izmantošanu slepkavībā neesot zinājusi, spēkratu uz servisu atvedis kāds patstāvīgais klients, bet pirms sadedzināšanas mašīna no servisa aizdzīta, uzlaužot vārtus.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka Ribakova-Brice ir vienīgā "X-ON" īpašniece. 2019.gadā uzņēmums "X-ON" strādājis ar 31 220 eiro apgrozījumu un 12 451 eiro zaudējumiem. Dati par 2020.gadu vēl nav pieejami.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā par Bezzubova slepkavības lietas izmeklēšanas gaitu un aizdomās turēto lomu komentārus nesniedz. Valsts policijas priekšnieka vietnieks Andrejs Grišins pagājušajā nedēļā portālam "Delfi" pauda pārliecību, ka izmeklētāji izvirzīs apsūdzības par nozieguma atbalstīšanu, taču arī viņš izmeklēšanas detaļās neieslīga.

Bezzubovs tika nošauts 14.aprīļa rītā Rīgā, Purvciemā. Izbraucot uz Gunāra Astras ielas, Bezzubova vadītajai automašīnai tika aizšķērsots ceļš un futbola aģenta virzienā no automātiskā ieroča tika raidīti vairāki šāvieni. Nākamajā naktī Mežaparkā tika atrasta sadedzināta uzbrukumā izmantotā automašīna.

Uzreiz pēc slepkavības policija pieļāva, ka Bezzubova nogalināšana varētu būt pasūtījuma slepkavība, kas saistīta ar cietušā profesionālo darbību, vienlaikus uzsverot, ka Valsts policija izmeklē arī citas versijas.

VP priekšnieks Armands Ruks slepkavības dienā žurnālistiem pastāstīja, ka slepkavībā varētu būt iesaistītas vismaz trīs personas, kuras uz Bezzubovu raidīja lodes no automātiskā ieroča, vīrieti no sākuma smagi ievainojot, taču viņš spēja turpināt ceļu, radot sadursmi ar noziedznieku automašīnu.

23.aprīlī policija paziņoja, ka Bezzubova slepkavības lietā ir aizturētas un apcietinātas vairākas personas, taču policijā uzsvēra, ka turpinās darbs, lai noskaidrotu visas iespējamās personas, kas iesaistītas minētā nozieguma pastrādāšanā.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu