Medijs: Lai klātienē tiktos ar Putinu, ir jāievēro divu nedēļu karantīna (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas prezidents Vladimirs Putins.
Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto: EPA/SERGEI GUNEYEV/SPUTNIK/KREMLIN POOL

Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka vakcinācija pret Covid-19 viņam noritējusi veiksmīgi, taču, neskatoties uz to, viņš palikšot pašizolācijā un viņa kolēģiem ir jāievēro īpašas proceduras, lai klātienē tiktos ar valsts galvu, vēstī raidsabiedrības BBC krievu valodas versija.

Par to, ka Putins ir saņēmis abas devas ar, iespējams, Krievijā ražoto Covid-19 vakcīnu "Sputnik V", viņš pastāstīja 14. aprīlī. Taču neziņas plīvurs ap Krievijas galvas potēšanos nebeidz rimties, jo viņš to nedarīja kameru priekšā tāpat kā citi pasaules politiķi.

"Nu, vai mums visiem vajadzētu būt pērtiķiem, vai kā? Vai visiem tas ir jādara, ja kāds cits kaut kur tā dara?" savu izvēli neiemūžināties medijos potēšanās laikā skaidroja Putins. Viņš arī nevēlējās precizēt, kura vakcīna viņam tikusi injicēta.

Dienu iepriekš viņš veterānu ielenkumā vēroja Uzvaras parādi Sarkanajā laukumā. Gandrīz visi parādes vērotāji blakus viņam bija bez aizsargmaskām. Tagad Putins paskaidroja, ka 9. maijā viņš saņēmis apstiprinošu antivielu testu.

Putins arī stāstīja, ka papildus viņam Krievijā vakcināciju pret koronavīrusu jau ir saņēmuši 21,5 miljoni cilvēku. Šis skaitlis krasi atšķiras no tiem, uz kuriem 6. maijā atsaucās premjerministra vietniece Tatjana Goļikova. Viņa sacīja, ka pirmo vakcīnas devu saņēmuši 13,4 miljoni cilvēku un tikai 9,4 miljoni Krievijas pilsoņu pabeiguši vakcinācijas kursu.

Mediji: Putins ilgstoši dzīvos pašizolācijā

Putina komentārs tika publiskots dažas stundas pēc "The Project" publikācijas. Atsaucoties uz diviem drošticamiem avotiem, publikācijā tiek apgalvots, ka Putins neplāno mainīt strādāšanas režīmu, kas noteikts kopš pandēmijas sākuma - viņš turpinās pašizolēties.

Cilvēkiem, kas vēlas sazināties klātienē ar Krievijas prezidentu, pirms tam ir jāsēž karantīnā līdz divām nedēļām, avoti pastāstīja medijam "Projekt".

"Tas skāra arī cilvēkus, kuri tikās ar prezidentu Uzvaras dienas parādē 9. maijā - virsnieki un fotogrāfi divas nedēļas pavadīja karantīnā prezidenta viesnīcā," sacīja Kremlim tuvu stāvošs avots.

Pēc laikraksta ziņām, visi žurnālisti un prezidenta administrācijas darbinieki, kuri jūnija sākumā - desmit ar pusi nedēļas pēc vakcinācijas - sazināsies ar Putinu Sanktpēterburgas ekonomikas forumā - iepriekš dosies karantīnā.

Visticamāk, viņš vēl ilgu laiku dzīvos pašizolācijā, neskatoties uz to, ka ir vakcinēts, medijam pastāstīja viens no avotiem.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu