Kanādas visvairāk apdzīvotā province Ontārio aptur potēšanu ar "AstraZeneca"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
AstraZeneca vakcīnu flakoni
AstraZeneca vakcīnu flakoni Foto: Reuters/ScanPix

Kanādas visvairāk apdzīvotā province Ontārio otrdien apturēja potēšanu ar "AstraZeneca" Covid-19 vakcīnas pirmajām devām, atsaucoties uz jauniem datiem, kas parāda asins trombu veidošanās palielinātu risku.

Albertas province pirms tam paziņoja, ka aptur šīs vakcīnas izmantošanu iespējama tās piegāžu trūkuma dēļ.

Abās provincēs kopā dzīvo puse Kanādas iedzīvotāju.

"Ontārio no šodienas iepauzēs "AstraZeneca" vakcīnas pirmo devu izplatīšanu un potēšanu ar tām," preses konferencē paziņoja Ontārio medicīnas dienesta vadītājs Deivids Viljamss.

"Šis lēmum tika pieņemts piesardzības apsvērumu dēļ, jo ir biežāk novērots ar "AstraZeneca" vakcīnu saistīts rets asins recēšanas stāvoklis, kas pazīstams kā vakcīnas izraisīta trombotiska trombocitopēnija," sacīja Viljamss.

Ontārio līdz šim ir izmantoti vairāk nekā 650 tūkstoši "AstraZeneca" vakcīnas devu. Starp tās saņēmējiem ir Kanādas premjerministrs Džastins Trudo un viņa sieva Sofija.

Kanādā no vairāk nekā diviem miljoniem potēšanas ar "AstraZeneca" gadījumiem ir apstiprināti vismaz 12 trombu veidošanās gadījumi, un trīs sievietes mirušas no šiem trombiem.

Albertas province, kurā ir Kanādā vislielākais Covid-19 gadījumu skaits attiecībā pret iedzīvotāju skaitu, iepriekš mainīja savu imunizācijas stratēģiju. Provinces administrācija paziņoja, ka nav pārliecināta par "AstraZeneca" vakcīnas papildu sūtījumu saņemšanu.

"Pamatojoties uz globālām piegāžu problēmām, mēs nezinām, kad mēs saņemsim papildu sūtījumu," tviterī paziņoja Albertas medicīnas dienesta vadītāja Dīna Hinšova.

Albertā ir izmantoti apmēram 255 tūkstoši "AstraZeneca" vakcīnas devu.

Kanādā līdz šim gandrīz 20 miljoni cilvēku jeb 40% no iedzīvotājiem ir saņēmuši vismaz vienu "AstraZeneca", "Moderna" vai "Pfizer" vakcīnas devu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu