VIDEO ⟩ Iemūžināts mirklis pirms "Ferrari" traģiskā negadījuma

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Naktī uz ceturtdienu, 13.maiju, Salaspils pagastā uz autoceļa Ulbroka-Ogre notika traģisks negadījums, kurā savu auto nesavaldīja "Ferrari" 458 vadītājs un gāja bojā gan viņš, gan pasažiere.

Cik ātri pirms avārijas traucies sarkanais "Ferrari", atliek vien minēt. Videomateriālā, kurā redzami acumirkļi pirms sportiskais auto pagriezienā netālu no Sauriešu robežas aizbrauc taisni, kļūst skaidrs, ka tas ievērojami pārsniedzis šajā vietā atļauto ātrumu, ziņo raidījums "Degpunktā".

To, ka gaidāms kas nelāgs, dažas sekundes pirms sadursmes sadzirdējis arī tuvējā uzņēmumā strādājošais apsargs, kurš ceturtdienas rītā par nakts maiņā pieredzēto pastāstījis savam kolēģiem Anatolijam. Viņa teikto apstiprina video, kurā redzams uzplaiksnījums īsi pēc auto izbraukšanas no novērošanu kameras redzes lauka.

"Viņš sēdēja būdiņā un sadzirdēja skaļu motora rēcienu. Bija skaidrs, ka tas strauji tuvojās. Viņš teica, ka nevar noteikt, cik ātri tas braucis, bet ātrums esot bijis nenormāls. Esot piecēlies, paskatījies pa logu, lai redzētu, ar ko tas beigsies. Priekšā koki, tā jau neredz. Un pēkšņi sitiens kokos un sprādziens," notikumus atstāsta netālu no negadījuma vietas strādājošais vīrietis.

Anatolija kolēģis meties ārā no sarga būdiņas un skrējis uz avārijas vietu. Taču pēc pārdesmit metru skrējiena kļuvis skaidrs, ka palīdzēt cietušajiem vairs nevar.

"Cik viņam te līdz ielai, kādi 15 metri. Teica, ka redzējis puisi, kurš sauca savu draugu, un tas neatsaucās. Viņš bija histērijā. Un tad viņš ieraudzīja, ka tur esot bijusi arī meitene. Tā meitene dega, un viņš viņu izvilka ārā. Esot uzreiz zvanījis ātrajai palīdzībai, kas esot atbraukusi ātri, ļoti ātri. Piebrauca, paskatījās, bet neko palīdzēt vairs nevarēja," teic Anatolijs.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Kā norāda policija, tad avarējusī automašīna bija sadalījusies vairākās daļās, no kurām vairākas dega. Likumsargi vēlāk konstatēja, ka bojā gājuši attiecīgi 1991. un 1993. gadā dzimuši vīrietis un sieviete.

Pēc neoficiālas informācijas zināms, ka traģiskajā avārijā dzīvību zaudējis Artjoms Lienis, kurš interneta plašumos pazīstams ar segvārdu "Xsoal", un viņa dzīvesbiedre. Jaunais vīrietis bija izpelnījis uzmanību ar savu mīlestību pret ātrumu un dažādām neprātīgām izdarībām pie stūres. Šodien gan lielākā daļa viņa iepriekš sociālajos tīklos publicētā jau izdzēsta.

"Bija policija, tad, cik noprotams, vecāki sabrauca. Klaigāja te, ka "tavs dēls nogalināja manu meitu"… Paši saprotiet. Tur vēl policija pieskatīja, lai, nedod Dievs, kas to vecāku starpā tur nenotiek," saka Anatolijs.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Viens no Artjoma spēkratiem reiz pavīdējis arī "Degpunktā" kadros, kad vīrieša vadītais "Porsche" ar visai zīmīgo numura zīmi sadūrās ar kādu citu vieglo auto. Jāteic gan, ka toreiz pie vainas bija otra auto - BMW vadītājs. Tāpat šoreiz internetā atrodamas vairākas liecības par to, ka

trešdien neilgi pirms negadījuma vairāku sportisku auto kolonna redzēta Pļavniekos, Dreiliņos uz Rīgas apvedceļa un citur galvaspilsētā, izpildot visdažādākās pārgalvības.

Aculiecinieku iemūžinātajos kadros tik tiešām pavīd arī sarkans "Ferarri 458".

Šobrīd par notikušo ir ierosināts kriminālprocess un notiek rūpīga izmeklēšana. Valsts policijas satiksmes noziegumu biroja darbinieki lūdz atsaukties ikvienu, kurš redzējis auto kolonnu vai sarkano "Ferrari" īsi pirms notikušā un videoreģistratoros vai kā citādi ir iemūžinājis šīs kompānijas braucienu.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu