Ohaio miljons dolāru ideja! Ļaudis, kuri vakcinējās pret koronavīrusu, piedalās loterijā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pheelings media/Shutterstock

Ohaio gubernators Maiks Devīns trešdien, 12. maijā, nāca klajā ar netradicionālu ideju. Lai mudinātu cilvēkus vakcinēties pret Covid-19, personas varēs piedalīties loterijā. Katru nedēļu vakcinētās personas savā īpašumā var iegūt balvas miljons dolāru vērtībā vai pilnu universitātes stipendiju, vēstī ziņu aģentūra AP.

Loterija tika radīta, jo gubernatori un veselības aizsardzības amatpersonas ik pa laikam Ohaio ir nākuši klajā ar radošām aktivitātēm, lai pēc iespējas vairāk paplašinātu vakcinēto personu loku. Pirms loterijas ieviešanas ir bijušas arī dažādas akcijas, tostarp tikšanās ar iemīļotajiem sportistiem, prēmijas un citi bonusi.

Sākot ar 26. maiju, pieaugušie, kuri ir saņēmuši vismaz vienu vakcīnas devu, varēs piedalīties loterijā, kas katru trešdienu piecas nedēļas pēc kārtas nodrošinās balvu 1 miljona ASV dolāru vērtībā.

Tāpat štats piešķirs piecas četru gadu stipendijas Ohaio universitātē, ieskaitot mācību maksu, istabas kopmītnēs īri un segs mācību grāmatu izdevumus vakcinētām personām, kas jaunākas par 18 gadiem.

Naudas balvai tiks izmantots federālais pandēmijas palīdzības budžets, norādīja Devīns.

Baltajam namam un Valsts kases departamentam nebija tūlītēju komentāru par gubernatora plānu.

Visi Ohaio Covid-19 ierobežojumi, izņemot tos, kas attiecas uz pansionātiem un citām ilgtermiņa aprūpes iestādēm, beigsies 2. jūnijā, uzrunā paziņoja republikānis. Tomēr Devīns atzīmēja, ka veikali un privātie uzņēmumi vēl joprojām varēs pieprasīt darbiniekiem vai klientiem vilkt sejas maskas.

"Ir pienācis laiks atcelt epidemioloģiskos ierobežojumus. Ir pagājis gads.

Jūs visi esat sekojuši protokoliem," uzrunā sabiedrībai sacīja gubernators. "Jūs visi esat darījuši to, ko mēs esam lūguši. Jūs esat drosmīgi cīnījušies ar šo vīrusu."

Saskaņā ar Džona Hopkinsa apkopotajiem datiem, Ohaio štatā septiņu dienu vidējais dienas gadījumu skaits pēdējo divu nedēļu laikā nav palielinājies, sākot no aptuveni 1522 jauniem gadījumiem dienā 26. aprīlī līdz 1207 jauniem gadījumiem dienā 10. maijā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu