Internetā ažiotāžu izpelnās Kuldīgas pašvaldības policijas iepirkums par dienestam nepieciešamo ekipējumu - augstpapēžu kurpes (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: pexels.com

Raidījums "Bez Tabu" vēsta, ka Kuldīgas novada pašvaldības policijas nepieciešamo lietu sarakstā ir mokasīni, sporta apavi, augstpapēžu kurpes, zābaki un apģērbs medībām. Likumsargu saraksta vēlmju izpildīšana tika segta no pašvaldības maciņa.

Sociālajos tīklos par vienu no apspriestākajām ziņām ir kļuvusi Kuldīgas novada pašvaldības policijas iepirkums par dienestam nepieciešamo ekipējumu. Īpašu sajūsmu izraisa tas, ka sarakstā ir atrodams arī sievišķīgās augstpapēžu kurpes.

Situāciju raidījumā komentē Kuldīgas novada pašvaldības pārstāve Kristīne Duļbinska

"Izanalizējot visus datus, tika konstatēts, ka vienam darbiniekam, kura funkcijas neatbilst likumam "Par policiju" noteiktajam, ir iegādāti apavu pāri. Un tika aprēķināts, par kādu summu. Un šī summa ir atmaksāta pašvaldībai."

Kuldīgas novada pašvaldības pārstāve Kristīne Duļbinska norāda, ka auditā tika vērtētas divas lietas – iepirkums saistībā ar apaviem un apģērbu, dienesta autotransporta izmantošana.

Tika noskaidrots, ka arī dienesta automašīnas nevienmēr tika izmantotas tiešo pienākumu veikšanai. Netika atklātas sīkākas detaļas par visu neatbilstošo preču kopējo summu un izmaksām.

Zināms, ka pašvaldības budžetā esot atmaksāti teju 200 eiro par liekajiem apaviem. Par pašvaldības līdzekļiem drīkstot iegādāties apavus tikai policistiem, nevis administratīvajiem darbiniekiem. Runājot par medībām paredzētajām drēbēm, Šabāns pārkāpumus noliedz pilnībā.

"Jā, diemžēl man jāsaka, ka esmu vadītājs neilgu laiku un neesmu kontrolējis līdz galam, ko man varbūt vajadzēja kontrolēt. Un līdz ar to sanāca tā, kā sanāca. Nevajadzēja viņai iegādāties [apavus], un līdz ar to tā kļūda ir novērsta, un nauda ir atmaksāta,"

skaļo lietu komentē Kuldīgas novada pašvaldības policijas priekšnieks Kaspars Šabāns

Kasparam Šabānam Kuldīgas dome izteikusi rājienu. Viņš raidījumā solīja, ka savas kļūdas vairs neatkārtos un rūpīgāk izvērtēs nepieciešamo iepirkumu sarakstu.

Video: "Bez Tabu" sižets

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu