Iļģuciemā pensionāre savā dzīvoklī ierīkojusi atkritumu izgāztuvi (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: hydebrink/Shutterstock

Rīgā dzīvojošā pensionāre jau gadiem ilgi uz savu dzīvokli nes maisus ar atkritumiem. Kaimiņi apsaimniekotājam sūdzas par pelēm un tarakāniem, taču gadiem ilgi nekādu uzlabojumu nav, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Ceturtā stāva iedzīvotāja Evita, dodoties ikdienas gaitās, kāpņu telpā pamanīja pamatīgu nekārtību. Turpat bija atvērtas dzīvokļa durvis kaimiņienei, kura savā dzīvoklī krāj atkritumus. Maisu saturs bija izgāzušies koplietošanas telpā, pa atvērtajām durvīm varēja redzēt dzīvoklī esošos atkritumu kalnus.

Kā stāsta Evita, kaimiņiene visbiežāk ir uzmanīga un dzīvoklī nedodas iekšā, ja blakus ir svešu acu pāris. To apliecina arī citi sastaptie mājas iedzīvotāji. Zinaīda dzīvo zem tā saucamās vācējas.

Viņa norāda, ka problēmas sākušās jau pirms daudziem gadiem. Ja šobrīd pensionāre dzīvoklī dzīvo viena, tad aizrautība ar atkritumu kolekcionēšanu sākās vēl, kad dzīvs bija sievietes vīrs.

"Bez Tabu" vairākkārt zvana pie sievietes durvīm, taču tās paliek neatvērtas. Dzīvoklī arī nav dzirdami nekādi trokšņi.

"Esmu vairākas reizes redzējusi, ka viņa gājusi augšā ar atkritumu maisiem. No kaimiņiem sapratu, ka viņai ir kleptomānija," stāsta kaimiņiene Evita.

Labklājības departamentā norāda, ka konkrētā dzīvokļa iemītniece ir Sociālā dienesta redzeslokā. Viņai piedāvāts dzīvokli no atkritumiem iztīrīt, taču saņemts kategorisks atteikums.

Video: raidījuma "Bez Tabu" sižets

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu