Argentīnā stāsies spēkā ļoti stingri ierobežojumi cīņā ar Covid-19

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Argentīnas valsts prezidents Alberto Fernandess.
Argentīnas valsts prezidents Alberto Fernandess. Foto: Reuters/ScanPix

Ceturtdien, 20. maijā, Argentīnas valsts prezidents Alberto Fernandess paziņoja, ka valstī noteiks ļoti stingrus ierobežojumus uz deviņām dienām, cīnoties ar līdz šim smagāko fāzi Covid-19 pandēmijā.

"Mums jāpieņem, ka mēs esam kritiskā momentā," Fernandess sacīja laikā, kad Argentīnā vienas dienas laikā reģistrēti 35 000 jaunu Covid-19 gadījumu. Pandēmija šajā valstī jau ir prasījusi apmēram 73 000 cilvēku dzīvību.

"Mums jāsanāk kopā, lai pārvarētu šo katastrofu," piebilda prezidents.

Jaunie ierobežojumi stāsies spēkā sestdien. To laikā varēs darboties tikai uzņēmumi, kas atzīti par būtiski svarīgiem, bet būs atceltas klātienes mācības skolās un sabiedriski, reliģiski un sporta pasākumi.

Šie ierobežojumi ir līdzīgi tiem, kas tika noteikti pirms gada pandēmijas sākumā, mēģinot atslogot veselības aprūpes sistēmu.

Argentīnā ceturtdien tika reģistrēti 435 jauni ar Covid-19 saistīti nāves gadījumi. Pēdējās nedēļas laikā valstī tika reģistrēti vidēji 27 000 jaunu infekcijas gadījumu un 500 jaunu nāves gadījumu vienā dienā.

No 45 miljoniem valsts iedzīvotāju 8,5 miljoni ir saņēmuši pirmo Covid-19 vakcīnas devu, bet vēl 2,2 miljoni ir pilnībā vakcinēti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu