"Viņi neapstāsies, līdz viņa mirs." Princis Harijs atkal ļāvies vaļsirdīgai sarunai ar Opru Vinfriju (13)

Foto: Shaun Jeffers/Shutterstock
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Princis Harijs atkal ļāvies vaļsirdīgai sarunai ar Opru Vinfriju raidījumā "Es, kādu tu neredzi", kurā atklāja, ka pie narkotikām un alkohola viņu novedušas sēras par aizgājušo māti, vēsta portāls "Today".

Princis Harijs, kurš šoreiz ar Opru sarunājās bez savas sievas Meganas Mārklas klātbūtnes, atklāja, kā viņš sērojis par aizsaulē devušos princesi Diānu.

"Es biju gatavs dzert, lietot alkoholu - darīt jebko, lai apdullinātu savas maņas. Labi, es nedzēru no pirmdienas līdz piektdienai, taču iknedēļas iedzeršana piektdienā vai sestdienā notika gan," atklāja princis Harijs.

Viņš cerēja, ka ģimene atsauksies uz viņa palīgā saucieniem, taču tā nenotika, visi izlikušies neko nedzirdam un neredzam.

Harijs piebilda, ka lēmums pamest karaļnamu nemaz neesot bijis viegls. 

"Mēs pavadījām četrus gadus, cenšoties vērst visu par labu.

Mēs ļoti centāmies tur palikt, lai turpinātu pildīt savus pienākumus, taču Megana cieta," viņš sacīja.

Princis velk paralēles starp šī brīža situāciju un viņa mātes, princeses Diānas, piedzīvoto. 

"Vēsture atkārtojas. Manu māti iedzina nāvē, kad viņa sāka satikties ar citas ādas krāsas cilvēku. Un paskatieties, kas notiek tagad. Ir ļoti bailīgi iedomāties par vēl kādas savas dzīves sievietes zaudēšanu. Saraksts turpinās. Viņi neapstāsies, līdz viņa mirs," sacīja Harijs.

Portāls "Apollo.lv" jau vēstīja, ka 7. martā publicētā Opras Vinfrijas intervija ar princi Hariju un Meganu Mārklu raisīja lielu viedokļu vētru pēc tam, kad pāris ģimeni apsūdzēja rasismā un dalījās citās šokējošās atklāsmēs.

ASV aktrise Mārkla intervijā atzina, ka pēc pievienošanās britu karaliskajai ģimenei domājusi par pašnāvību, kā arī apsūdzēja karalisko ģimeni rasismā.

Skaidrojot pāra dramatisko aiziešanu no karaliskās ģimenes, Mārkla intervijā apgalvoja, ka viņai liegta palīdzība garīgās veselības krīzes laikā, viņa apmelota un ka karaliskajā ģimenē bijušas bažas par pāra dēla ādas krāsu.

"Es vairs negribēju būt dzīva, un tā bija ļoti skaidra un īsta, un biedējoša, pastāvīga doma," Vinfrijai sacīja prinča dzīvesbiedre, runājot par reakciju uz naidīgumu tabloīdos un sociālajos tīklos.

Vaicāta, vai viņai bijušas domas par pašnāvību, Mārkla atbildēja: "Jā. Tas bija ļoti skaidri."

Atceroties, kā viņa tolaik jutusies, Mārkla sacīja: "Es esmu nobijusies, jo tas ir ļoti reāli."

39 gadus vecā aktrise intervijā arī izteicās par "bažām", kas karaļnamā bijušas par to, "cik tumša" būs viņas dēla ādas krāsa.

Harijs viņai atklājis, kas teikts oficiālajās sarunās par Ārčija izskatu, kā arī to, kādi drošības pasākumi viņam būtu jānodrošina.

"Mēnešos, kad es biju gaidībās, mums tandēmā bija saruna par to, ka "viņam netiks garantēti drošības pasākumi, viņam netiks piešķirts tituls", un par bažām un sarunām par to, cik tumša varētu būt viņa āda, kad viņš piedzims," sacīja Mārkla.

"Man to pastāstīja Harijs - par šīm sarunām, kas ģimenei bijušas ar viņu," sacīja prinča dzīvesbiedre.

Pēc pāra negaidītā lēmuma par atteikšanos pildīt karaliskās ģimenes pienākumus, dažos britu laikrakstos Mārkla tika attēlota kā aprēķinātāja, ietiepīga un izlutināta, bet pāra lēmums par nošķiršanos no karaliskās ģimenes tika raksturots kā neapdomīgs un savtīgs.

Princis Viljams apsūdzības rasismā noliedz.

"Mēs neesam rasistiska ģimene," sacīja Viljams, atbildot uz "Sky News" jautājumu.

Vaicāts, vai viņš ir runājis ar savu brāli, Viljams atbildēja noraidoši: "Pagaidām es neesmu ar viņu runājis, taču grasos to darīt."

Arī karalienes Elizabetes II bijušais preses sekretārs noraidījis apsūdzības par rasismu karaliskajā ģimenē, norādot, ka diskriminējoša attieksme valda galvenokārt sociālajos medijos.

Čārlzs Ensons, kurš strādāja pie karalienes no 1990.gada līdz 1997.gadam, arī norādīja, ka karaliskās ģimenes locekļiem pilī ir pieejama medicīniskā palīdzība, un šie darbinieki, cik palicis viņa atmiņā, ir ļoti atsaucīgi.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu