"Drag queen" Amuna Davis pastāsta par Samantai Tīnai veidoto bizi (22)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Latvijas "drag queen" Amuna Davis parūku izgatavošanas talantu varējām novērtēt pavisam nesen, kad dziedātāja Samanta Tīna ar garu bizi sevi prezentēja Roterdamā notiekošajā Eirovīzijas dziesmu konkursa atklāšanas pasākumā, soļojot pa tirkīzzilo paklāju. Samantas bizes autors ir Amuna Davis.

"Esmu pēc profesijas frizieris un ar matiem nodarbojos jau daudzus gadus. Savukārt parūkas sāku veidot laikā, kad sevi sāku prezentēt plašākai sabiedrībai kā "drag queen".

Lai veidotu savu vizuālo tēlu, man bija nepieciešamas parūkas.

Esmu perfekcionists, tādēļ arī pats sev sāku veidot parūkas. Visu esmu iemācījies no nulles pašmācības ceļā, veidojot parūkas no dabīgiem matiem. Un tā tas arī ir aizgājis.

Tagad veidoju dažnedažādu modeļu parūkas. Tie var būt īsi un gari mati, taisni un cirtoti, kā arī dažādu krāsu. Parūku izgatavošana jau kļuvusi par manu sirdslietu, ko pamanījuši arī citi interesenti," sarunā ar "Apollo.lv" atklāj Amuna Davis.

Viņa parūkas izvēlas arī sabiedrībā zināmi cilvēki. Piemēram, dziedātāja Adriana Miglāne reiz vilkusi Amuna Davis darināto parūku uzstājoties "Supernovas" dziesmu konkursa atlasē.

"Un tagad lielākais notikums, ka manis veidotā parūka bija aizceļojusi uz "Eirovīziju" Roterdamā.

Tas bija specpasūtījums pēc garas bizes līdz papēžiem. Samantas parūka ir veidota no sintētiska meteriāla, jo nebija nepieciešamība pēc dabīgiem matiem, tāpēc, ka visiem matiem bija jābūt savāktiem vienā bizē. Man palaimējās, ka, strādājot vairākas nedēļas pie šīs parūkas, paguvu izveidot garo bizi pirms savas muguras operācijas.

Var teikt, ka parūku veidoju ar lielām sāpēm, bet es nevarēju pievilt Samantu, jo biju apsolījis. Tādēļ pabeidzu parūku un nekavējoties devos uz Liepāju, kur man tika veikta operācija. Man bija liels gods veidot Samantai parūku, jo es dievinu "Eirovīziju" un man ļoti patīk Samanta, un atbalstu viņu itin visā, ko viņa dara savā dziedātājas karjerā," "Apollo.lv" pastāstīja "drag queen".

Parūku veidošana esot ļoti laikietilpīgs process un viss esot atkarīgs no parūkas garuma, modeļa un garuma.

"Tas nav vienas dienas darbs. Parūkas gatavošana var aizņemt vienu vai vairākas nedēļas līdz pat mēnesim, jo viss atkarīgs no parūkas modeļa. Es to pielīdzinātu juveliera darbam.

Šī nodarbe prasa lielu pacietību, jo visam jāizskatās perfekti. Savu parūku nostiprināšanas veidus nevaru atklāt, jo tas ir mans noslēpums.

Varu vien pateikt, ka ir divu veidu parūkas – līmējamās un tās, kuras nav nepieciešams līmēt. Manas veidotās parūkas nav grūti nest, tās nav smagas un tās arī nekrīt nost," parūku izgatavošanas nianses atklāj Amuna Davis.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu