VIDEO Sieviete nevar pagarināt autovadītāja apliecības termiņu, jo jāatrodas pašizolācijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: engin akyurt/Unsplash

Ditai 13. maijā beidzās derīguma termiņš autovadītāja apliecībai. Līdz tam viņa jau bija ieplānojusi CSDD apmeklējumu, taču to nācās atcelt kontaktpersonas statusa dēļ, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Sievietes dzīvesbiedrs uzzinājis, ka ir Covid-19 pozitīvs, līdz ar to izolācijā jādodas arī Ditai. Kontaktpersonas statuss neaizliedz doties pastaigās, braucienos ar savu automašīnu, tomēr Ditai šī iespēja tiek liegta.

Šobrīd Ditai ir aizliegts sēsties pie automašīnas stūres, jo skaitās, ka viņas rīcībā nav derīgas autovadītāja apliecības. Sieviete sazinājusies ar CSDD speciālistiem, lai noskaidrotu, kā vislabāk šajā situācijā rīkoties, tomēr palīdzību tā arī nesaņēma.

"Man zvanīja no SPKC, teica, ka ar privāto mašīnu drīkstu doties izbraukumos, ja nepieciešams, drīkstu braukt uz veikalu. Noteikti nedrīkstu braukt ar sabiedrisko transportu, doties uz sabiedriskām vietām. Zvanīju CSDD, prasu, kā rīkoties. Atbildēja, ka nedrīkstu iet, tikai tad, kad beigsies karantīna. Bet man nepieciešams braukt ar auto, iespējams, tā ir mana meditācija. Es jau desmit gadus vadu automašīnu katru dienu, bet tagad es nedrīkstu to darīt," stāsta Dita.

Ditu mulsina fakts, ka ne Satiksmes ministrija, ne CSDD ilgāk nekā gada laikā, kopš pasaulē plosās pandēmija, nav izdomājusi risinājumu šādām situācijām.

"Bez Tabu" ar jautājumiem vērsās Satiksmes ministrijā, tomēr saņēma atbildes, ka komentāru sniegs Ceļu satiksmes drošības direkcijas pārstāvji. Jānorāda, ka CSDD darbinieki izpilda likumā rakstīto, turpretī Satiksmes ministrijas ierēdņiem ir iespējas iniciēt likumdošanas, noteikumu izmaiņas.

Valdība potenciālās atkāpes no noteikumiem nav apspriedusi. Iniciatoriem būtu jābūt Satiksmes ministrijas speciālistiem.

"Protams, valdība arī saka, ka visdrošāk ir pārvietoties ar savu transportu, tādēļ arī lūkojam, kā saglabāt ilgtermiņā iespēju pārvietoties ar savu auto. Ja saņemam atgādinājumu, ka pēc mēneša beigsies derīguma termiņš, tad tagad un tūlīt mainām dokumentu. Mēs atvainojamies cilvēkam, ja viņam sanākusi šāda situācija.

Mums jāseko likumam, mums nav iespēju pagarināt vadītāja apliecības termiņu,"

norāda CSDD pārstāve Ieva Bērziņa.

Raidījuma "Bez Tabu" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu