Negaidīti parādās jauna pazudušās Dubaijas princeses Latifas fotogrāfija (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dubaijas princese Latifa
Dubaijas princese Latifa Foto: Ekrānuzņēmums no video

Šonedēļ sociālajā tīklā "Instagram" ir publicēta fotogrāfija, kurā redzama mēnešiem ilgi pazudusī Dubaijas valdnieka meita - princese Latifa, ziņo raidsabiedrība BBC. 

Februāra vidū raidsabiedrība BBC pārraidīja slepenu video liecību, kurā Latifa teica, ka tiek turēta kā ķīlniece un baidās par savu dzīvību.

BBC nespēja pārbaudīt nesen publicēto fotoattēlu, kā arī šobrīd nav noskaidrota sīkāka informācija. Tomēr kāds Latifas draugs apstiprināja, ka attēlā tik tiešām ir redzama princese. BBC lēš, ka attēls nav publicēts nejauši un ir saistīts ar citiem neatklātiem notikumiem.

Paziņojumā Deivids Haihs, "Brīvību Latifai" kampaņas grupas līdzdibinātājs, sacīja:

"Mēs apstiprinām, ka kampaņā ir notikuši vairāki potenciāli nozīmīgi un pozitīvi notikumi. Mēs neko neplānojam komentēt plašāk."

Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) Londonas vēstniecība neatbildēja uz BBC lūgumu sniegt komentārus. ANO atteicās komentēt fotogrāfiju, bet BBC teica, ka tā gaida "pārliecinošu pierādījumu Latifas lietā", ko AAE ir paziņojusi.

Kā tika rakstīts iepriekš, princese Latifa al-Maktuma bija apsūdzējusi savu tēvu viņas ieslodzīšanā kopš 2018. gada, kad viņa centās aizbēgt no pilsētas. Publiskotie video ir izsaukuši globāla mēroga uztraukumu un raizes par princeses labklājību un dzīvību - daudzi nesen šo materiālu uzskata par zīmi, ka lietu būtu jāizskata ANO līmenī.

Lielbritānijas ārlietu ministrijas sekretārs Dominiks Rābs medijiem ir minējis, ka video ir redzama "sieviete acīmredzamā stresa stāvoklī", izteicies, ka Lielbritānija "izsaka bažas par šo informāciju" un cieši sekos līdzi tālākajiem situācijas pavērsieniem. Savas bažas publiski ir izteicis arī Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons.

Medijiem atklāts, ka video analizēs ANO Cilvēktiesību komitejas struktūrvienības un drīzumā no Apvienotajiem Arābu Emirātiem tiks pieprasīts paskaidrojums, kuram varētu sekot starptautiska izmeklēšana.

Princese Latifa pirmoreiz no AAE mēģināja aizbēgt 16 gadu vecumā, taču bēgšanas mēģinājums beidzās ar neveiksmi. Viņu aizturēja uz robežas un ieslodzīja uz trim gadiem, kuru laikā viņa tika sista un spīdzināta, Latifa stāstījusi "YouTube" publicētā video 2018. gada martā - neilgi pēc viņas pazušanas.

Otrajam bēgšanas mēģinājumam tobrīd 32 gadus vecā princese gatavojās ar lielu rūpību. Raidorganizācijas BBC dokumentālajā filmā "Escape From Dubai" ("Bēgšana no Dubaijas" - red. piez.) par notikušo stāsta cilvēki, kuri Latifai palīdzēja, - bijušais franču spiegs, cīņas mākslas pasniedzēja no Somijas un filipīniešu kuģa apkalpe.

Latifa ir otrā Dubaijas valdnieka meita, kura mēģinājusi aizbēgt, taču pēc notveršanas - "pazudusi".

Latifas vecākā māsa Šamsa 2000. gadā - neilgi pēc pilngadības nosvinēšanas - aizbēga no ģimenes īpašuma Anglijas grāfistē Sarejā, taču vēlāk vairāki vīrieši viņu nolaupīja Kembridžā un, domājams, aizveda atpakaļ uz Dubaiju. Britu policijai tā arī neizdevās veikt progresu izmeklēšanā, jo Dubaija noraidīja izmeklētāju lūgumu runāt ar Šamsu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu