Bīstama situācija - Avotu ielā pēkšņi sabrūk mājas siena

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Vairāki cilvēki pirmdienas rītā pulcējās pie Avotu ielas 28 mājas, kur veicot demontāžas darbus, šķietami strādniekiem pielaižot kļūdu – nobruka viena no vecās mājas ārsienām, informē raidījums "Degpunktā".

Pirmdienas rītā Avotu ielas apkaimi satricināja spēcīgs troksnis, bet mirkli vēlāk gaisā pacēlās putekļu mākonis. Sabruka Avotu ielas 28. nama ārsiena. Ēkā tika veikti demontāžas darbi. Daļa no sienas uzkrita uz blakus stāvošām celtniecības sastatnēm, tās bojājot. Tuvumā atradās ne tikai celtnieki, bet arī gājēji, taču par laimi atlūzas viņus neskāra.

Uzņēmuma pārstāvji, kas veica nojaukšanas darbus, incidentu un tā apstākļus kameras priekšā komentēt nevelējās, vien aizkadrā pieminēja, ka viss bijis saskaņots ar atbildīgajām instancēm. Savukārt uzreiz pēc atgadījuma, Rīgas pilsētas būvvalde uz objektu nosūtīja savus pārstāvjus, lai pārbaudītu vai tiešām nekas nav pārkāpts.

"Šodien, reaģējot uz saņemto informāciju par ēkas Avotu ielā 28 fasādes sienas sabrukšanu, būvinspekcijas darbinieki operatīvi veica objekta apsekošanu, secinot, kā tiek veikti konkrētās ēkas demontāžas darbi. Lai arī pārbaudot lietvedībā esošo dokumentāciju secināts, ka būvprojekts ēkas demontāžai ir saskaņots, apsekojot būvlaukumu un iepazīstoties ar būvdarbu risinājumiem, tika konstatēts, ka būvniecības dokumentācijas sastāvā iztrūkst darbu veikšanas projekts, kur ir detalizētāk jāatspoguļo demontāžas veikšanas metodika, tajā skaitā arī gājēju plūsmas organizēšana," skaidro Rīgas pilsētas būvvaldes pārstāvis Edgars Butāns.

Konstatētie pārkāpumi ir pietiekami būtiski, lai demontāžas darbus šajā objektā apturētu. Būvvalde no komersanta pieprasījusi sagatavot un iesniegt saskaņošanai darbu veikšanas projektu, turklāt tas vēl jāreģistrē būvniecības informācijas datubāzē.

Arī papildus tiks lemts par soda naudas apmēru ņemot vērā to, ka principā šie demontāžas darbi tika veikti pretēji būvprojekta risinājumiem. 

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu