"Es atzīšos." Publicēts video ar arestēto Romānu Protaseviču (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Valdību atbalstošais Baltkrievijas kanāls "Yellow Plums" publicējis video, kurā redzams opozīcijas žurnālists Romāns Protasevičs, kurš nesen tika arestēts Minskas lidostā, vēsta Rus.TVNET.

"Es atrodos Minskas cietumā . Varu paziņot, ka man nav veselības problēmu, nedz ar sirdi, nedz citiem orgāniem. Darbinieki pret mani izturas saskaņā ar noteiktajiem likuma pantiem. Es turpinu sadarboties ar izmeklētājiem un sniedzu savu atzīšanos saistībā ar masu nekārtību organizēšanu Minskā, " - video saka Protasevičs.

Baltkrievijas varasiestādes apsūdz Protaseviču masu nekārtību organizēšanā un "sociālā naida kūdīšanā " pret varas pārstāvjiem. Baltkrievijas VDK kopā ar kanāla "Nexta Telegram" dibinātāju Stepanu Putilo Protaseviču ir iekļauti teroristu darbībās iesaistīto cilvēku sarakstā.

Svētdien, 23. maijā, Protasevičs tika aizturēts lidostā Minskā - pēc tam, kad viņa lidmašīna "Ryanair", ar kuru žurnālists un viņa draudzene lidoja no Atēnām uz Viļņu, nosēdās Baltkrievijā sakarā ar ziņojumu par uz klāja esošo bumbu, kas vēlāk izrādījās nepatiesa. Lidmašīnas pasažieri Minskas lidostā pavadīja gandrīz septiņas stundas.

Iepriekš Protaseviča māte atklāja plašsaziņu medijiem, ka viņš atrodas slimnīcā sirds problēmu dēļ. Baltkrievijas Iekšlietu ministrija to noliedza.

Informāciju, ka Protasevičs atrodas kritiskā stāvoklī esošā slimnīcā, publicēja "Telegram" kanāls "Brain Belarus", kura redaktors viņš ir. Romāna māte sacīja, ka saskaņā ar neapstiprinātu informāciju viņas dēls atrodas Minskas slimnīcā un viņa veselības stāvoklis ir kritisks. Vēlāk Baltkrievijas Iekšlietu ministrija ziņoja, ka informācija par Protaseviča veselības stāvokli neatbilst patiesībai. Viņš atrodas cietumā. Tiek ziņots, ka sūdzības par veselību no Protaseviča nav saņemtas.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu