"Tas sāpēs!" Maiks Taisons atklāj, kādu padomu viņš dotu sev 20 gadu vecumā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maiks Taisons
Maiks Taisons Foto: Reuters/ScanPix

Klajā ir nākusi jaunā dokumentālā filma par Maiku Taisonu ar nosaukumu "Nokauts" ("The Knockout"). Tajā leģendārais bokseris sarunā ar žurnālistu Baironu Pitu atskatījās uz savu jaunību.

Taisons bērnībā uzauga skarbajās Bruklinas ielās, kur jau agrā vecumā bija nepieciešams iemācīties pastāvēt par sevi. Lai gan Dzelzs Maiks par pasaules smagā svara čempionu kļuva vien 20 gadu vecumā, viņa tālākais dzīves gājums nebūt nebija vieglāks par laiku Bruklinas ielās.

Leģendārajam bokserim karjeras laikā vairākkārt nācās stāties tiesas priekšā, strādāt ar promoteri, kas viņu nekautrējās apkrāpt, izciest diskvalifikāciju, kā arī cīnīties ar daudz un dažādiem citiem apstākļiem, no kuriem, protams, arī varēja izvairīties.

Sarunā ar pieredzējušo žurnālistu Pitu Taisonam tika vaicāts, ko viņš teiktu 20 gadus vecam Dzelzs Maikam: "Tas [karjeras turpinājums] sāpēs. Tas būs ļoti, ļoti sāpīgi. Būs ļoti slikti. Bet es izdzīvoju bailes. Es esmu no Bronsvilas Bruklinā. Es esmu tas, kā izskatās bailes. Paskaties uz mani."

"Ja tā padomā, visi no manis baidās. Es, visticamāk, no viņiem [apkārtējiem] ir bail tūkstoš reižu vairāk, nekā viņiem no manis. Tāpēc es arī esmu tik agresīvs," piebilda bokseris.

Taisons dzīves laikā allaž ir uzsvēris savu patiku pret baložiem. Abi kungi arī atskatījās uz bēdīgi slaveno atgadījumu, kad Taisona bērnībā, kāds huligāns viņa acu priekšā norāva balodim galvu un putna putna mirstīgās atliekas meta topošā boksera virzienā.

Pits bokserim vaicāja, vai tajā dienā "piedzima" Dzelzs Maiks, uz ko Taisons atbildēja apstiprinoši: "Jā, par to nav šaubu!"

Pits savas karjeras laikā ir intervējis kara zonās un teroraktos cietušas personas. Viņš pēcāk atzina, ka sarunā ar Taisonu izjutis līdzīgu attieksmi, kāda viņš pieredzējis no intervējamajiem, kuri ir pārcietuši briesmīgus notikumus.

"Tas bija kas vairāk par: "Es esmu sīksts. Es esmu bokseris". Tas, ko mēs redzējām, bija īsts. Šāda veida intensitāti esmu redzējis no cilvēkiem, kuri ir pārcietuši no seksuālās vardarbības vai arī atgriezušies no kara zonām," sacīja Pits.

Taisons aizvadīja garu un panākumiem bagātu profesionālo karjeru, tomēr viņš boksam ardievas nav teicis arī gandrīz 55 gadu vecumā. Leģendārais bokseris aizvadītā gada nogalē pēc 14 gadu pauzes atgriezās ringā un pēc cīņas ar Roju Džounsu jaunāko norādīja, ka labprāt vēl turpinātu cīnīties.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu