"Signāli ir saņemti par neveselīgu darba vidi." Notiek izmeklēšana saistībā ar RAKUS mediķes izdarīto pašnāvību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Toms Koklītis/LETA

Traģēdija notikusi Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā (RAKUS). Viena no Rehabilitācijas klīnikas darbiniecēm ir izdarījusi pašnāvību. Izmeklēšanu veic gan policija, gan slimnīcas administrācija. Tāpat RAKUS saņēmis rakstisku iesniegumu no vairākiem darbiniekiem par neveselīgo atmosfēru, kas valdījusi mirušās mediķes kolektīvā, vēsta raidījums "Panorāma".

Pašnāvību izdarījusī mediķe RAKUS strādāja vairāk nekā astoņus gadus. Viņas darbs bija saistīts ar pacientu rehabilitāciju. Pašnāvība izdarīta laikā, kad darbiniece atradās uz darba nespējas lapas.

"Mēs esam ļoti apbēdināti, jo ir noticis tiešām smags trieciens gan mūsu slimnīcai, gan darbiniekiem, īpaši Rehabilitācijas klīnikas kolēģiem. Mēs vēlamies izteikt dziļu līdzjūtību tuviniekiem saistībā ar šo traģisko notikumu," pauž RAKUS ārstniecības direktore Ilze Pučkure.

Slimnīcas vadība saņēmusi vairāku mirušās mediķes kolēģu parakstītu iesniegumu par nodaļā valdošo atmosfēru, kas traucē darbam.

"Ir izveidota izmeklēšanas grupa un notiek intervijas ar darbiniekiem, lai noskaidrotu notikušo. Paralēli policija veic izmeklēšanu par notikušo (..) Signāli ir saņemti par neveselīgu darba vidi, un mēs cenšamies to arī noskaidrot," norādīja Pučkure.

Neviens no slimnīcas personāla uz izmeklēšanas laiku nav atstādināts.

"Ir saņemta vēstule, iesnieguma veidā, uz kuru mēs reaģējam administratīvi un skaidrojam šo situāciju.

Jo saistīt kādu cilvēku ar otra cilvēka suicīdu, to var tikai kompetenta iestāde.

Mēs varam tikai konstatēt faktus, vai ir bijusi neveselīga darba vide un kādas ir pazīmes par izteiktajiem faktiem,” atzīmēja Pučkure.

Mirušās ģimenes locekļu palīdzība izmeklēšanā nav lūgta. Arī nodaļā pagaidām tikai tiek apzināts, kāda palīdzība būtu vajadzīga. Veiktas pārrunas ar personālu, pausts atbalsts no vadības puses.

Mediķu pašnāvības Latvijai nav raksturīgas.

Taču ir vairāki gadījumi, kad ārsti miruši darba vietās, saasinoties paša veselības stāvoklim.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu