Turpina paaugstināties ūdens līmenis upēs, vietām Zemgalē applūdušas palienes

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lielupe rītausmā.
Lielupe rītausmā. Foto: OlegRi/Shutterstock

Vairākās upēs Latvijā turpina paaugstināties ūdens līmenis, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Gaujā pie Siguldas un Valmieras ūdens līmenis pēdējā nedēļā cēlies par vairāk nekā metru - līdz augstākajai atzīmei kopš 2019.gada novembra. Pēdējos lielajos palos 2010. un 2013.gadā ūdens līmenis bija vēl par diviem trim metriem augstāks.

Augsts ūdens līmenis piektdien saglabājas Gaujas pietekā Amatā - pie Melturiem tas ir 1,28 metrus virs novērojumu stacijas nulles punkta, līdz ar to upe ir laivojama.

Ceļoties ūdens līmenim Zemgales upēs, vietām applūdušas palienes.

Mēmeles pietekā Viesītē pie Sudrabkalniem ūdens līmenis pēdējā nedēļā kāpis par aptuveni metru, sasniedzot augstāko atzīmi kopš 2018.gada pavasara.

Mūsā pie Bauskas ūdens līmenis ir 0,6 metrus augstāks nekā pirms nedēļas, nepārsniedzot šā gada palos sasniegto robežu.

Lielupē pie Mežotnes ūdens līmenis kopš maija vidus paaugstinājies par pusotru metru, sasniedzot aptuveni tikpat augstu līmeni kā šā gada palos. Pie Staļģenes ūdens līmenis Lielupē kāpis par teju diviem metriem, tomēr ledus iešanas laikā šā gada marta sākumā tas īslaicīgi bija vēl par vairāk nekā metru augstāks.

Lielupē pie Jelgavas un Kalnciema ūdens līmenis piektdienas rītā nav augstāks kā šā gada maija sākumā.

Pēdējo desmit dienu laikā Misā ūdens līmenis cēlies par nepilniem diviem metriem, pietuvojoties maija sākumā sasniegtajai atzīmei.

Ūdens līmenis Kurzemes upēs saglabājas normas robežās.

Vairākās upēs valsts austrumu daļā augstākais ūdens līmenis tika sasniegts šīs nedēļas pirmajā pusē, patlaban tas pazeminās. Neliels ūdens līmeņa kāpums turpinās Aiviekstē. Pie Aiviekstes HES ūdens līmenis ir augstākais kopš šā gada marta sākuma.

Lielajā Juglā un Ogrē ūdens līmenis nav pakāpies tik augstu kā maija sākumā. Daugavā ūdens līmenis pakāpeniski pazeminās.

Tuvākajās dienās būs maz nokrišņu, nākamnedēļ visā Latvijā gaidāma ūdens līmeņa pazemināšanās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu