Samoilovs/Šmēdiņš Sočos sakauj trīskārtējos Eiropas čempionus pludmales volejbolā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs
Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš piektdien Sočos Pasaules tūres četru zvaigžņu turnīra izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā pieveica trīskārtējos Eiropas čempionus no Norvēģijas Annešu Mūlu un Kristianu Sērumu, bet Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs dalību turnīra beidza ar zaudējumu Polijas pārim.

Turnīrā ar 21.numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš ar 2-1 (21:18, 14:21, 15:9) pārspēja Norvēģijas duetu Annešu Mūlu/Kristianu Sērumu, kuri turnīrā izlikti ar otro numuru un ir 2019.gada pasaules čempionāta bronzas medaļnieki.

Pirmā seta sākumā vadībā bija norvēģi, lielāko pārsvaru panākot ar 6:3. Tomēr Latvijas pāris pretiniekus noķēra rezultātā (10:10), bet seta otrajā daļā izvirzījās vadībā, pārsvaru palielinot līdz trim punktiem - 21:18.

Otrais sets sākās norvēģu zīmē - 5:0 viņu labā. Turpinājums nebija latviešiem labvēlīgāks - 14:21.

Trešajā setā pārsvarā pussolīti priekšā bija Mūls un Sērums, taču pēc 6:7 Latvijas duets guva trīs punktus pēc kārtas - 9:7. Seta galotnē pārsvaru izdevās vēl palielināt - 15:9.

E grupā latvieši vispirms ar 0-2 (10:21, 15:21) piekāpās amerikāņiem Nikolasam Lusenam/Filipam Dalhauseram, kuriem piešķirts 12.numurs, bet ar 2-0 (21:18, 21:17) uzvarēja nīderlandiešus Stefanu Bormanu un Joriku de Grūtu, kuriem piešķirts 28.numurs.

Vienlaicīgi ar astoto numuru pamatturnīrā izliktais pāris Pļaviņš/Točs ar 0-2 (16:21, 15:21) piekāpās Polijas pārim Gžegožam Fijalekam/Mihalam Brilam, kuriem piešķirts desmitais numurs.

Pirmajā setā gandrīz visu laiku vadībā bija poļi. Tikai seta vidū pēc četriem pēc kārtas gūtiem punktiem ar 14:13 vadībā izvirzījās Pļaviņš un Točs.

Otrā seta sākumā divreiz minimālā vadībā izvirzījās latvieši, taču tad vadības grožus pārņēma poļi, pēc 8:8 palielinot savu pārsvaru līdz 21:15 un iekļūstot "play-off" otrajā kārtā.

Pļaviņš/Točs H grupā ar 2-0 (28:26, 22:20) uzvarēja šveiciešus - Marko Kratigeru un Florianu Brēeru -, kuriem piešķirts 25.numurs, bet otrajā spēlē ar 0-2 (7:21, 14:21) piekāpās krieviem - Iļjam Lešukovam un Konstantīnam Semjonovam -, kuriem piešķirts devītais numurs.

Pasaules tūres posmā Sočos startē arī Anastasija Kravčenoka un Tīna Graudiņa, kuras piektdien sasniedza ceturtdaļfinālu.

Turnīrs Sočos beigsies svētdien.

Graudiņa/Kravčenoka, kā arī Pļaviņš/Točs Latvijai jau ir nopelnījuši pa vienai ceļazīmei uz Tokijas olimpiskajām spēlēm, bet labas iespējas kvalificēties Tokijai ir arī Samoilovam/Šmēdiņam.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu