Video ⟩ NBA aizvadītajā naktī: Teitumam izcila spēle "Celtics" uzvarā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Džeisons Teitums piektdien guva 50 punktus Bostonas "Celtics" uzvarā pār Bruklinas "Nets" Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) "play-off" turnīra pirmās kārtas trešajā spēlē, samazinot "Nets" pārsvaru sērijā līdz 2-1.

Bostonas "Celtics" pārspēja Bruklinas "Nets" ar 125:119 (33:32, 28:25, 35:27, 29:35).

Teitums, kurš sērijas pirmajās divās spēlēs kopā guva 31 punktu, iemetot deviņus no 32 mēģinājumiem no spēles, šajā spēlē realizēja 16 no 30 metieniem, realizējot arī piecus "trejačus".

Viņš 50 punktiem pievienoja arī sešas atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles.

"Vienkārši centos būt labāks," pēc mača sacīja Teitams. "Man bija divas sliktas spēles, tāpēc centos izpirkt savu vainu un darīt visu iespējamo, lai uzvarētu šodien."

Markuss Smārts uzvarā guva 23 punktus, bet Tristens Tompsons finišēja ar 19 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām, vēl 17 punktus pievienojot Evanam Furnjē.

"Celtics" uzvara pār "Nets" Bostonā noritēja 4700 līdzjutēju priekšā.

Ceturtā sērijas spēle Bostonā notiks svētdien.

Viesu rindās Džeimss Hārdens guva 41 punktu, izdalīja desmit rezultatīvas piespēles un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, bet Kevins Durents finišēja ar 39 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām, "Nets" pirmo reizi kopš 2004.gada pirmās kārtas sērijas ar Ņujorkas "Knicks" mēģinot izvirzīties vadībā sērijā ar 3-0.

Kairijs Ērvings pirmo reizi spēlēja Bostonas līdzjutēju priekšā, neviennozīmīgi atstājis komandu pēc 2018./2019.gada sezonas. Katru reizi, kad viņš pieskārās bumbai, Ērvingu pavadīja pūļa neapmierinātā murdoņa. Viņš finišēja ar 16 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām.

Pēc Džo Herisa trīspunktu metiena viesi panāca 19:4 pārsvaru, taču jau līdz ceturtdaļas beigām "Celtics" atspēlējās un izvirzījās vadībā, ko noturēja gandrīz visu spēli. Tikai trešās ceturtdaļas vidū viesi guva deviņus punktus pēc kārtas un pēc Ērvinga divpunktu metiena uz īsu brīdi izvirzījās vadībā ar 73:72.

Teitams ar izslēgšanas spēlē gūtiem 50 punktiem pievienojās Džonam Havličekam, Aizejam Tomasam, Rejam Alenam, Semam Džonsam un Bobam Kouzijam, kam tas padevies "Celtics" rindās.

Citā mačā Atlantas "Hawks" savā laukumā pieveica Ņujorkas "Knicks" ar 105:94 (29:31, 29:13, 28:28, 19:22), sērijā izvirzoties vadībā ar 2-1.

Trejs Jangs uzvarētāju rindās guva 21 punktu un izdarīja 14 rezultatīvas piespēles, bet vēl septiņi spēlētāji guva no deviņiem līdz 15 punktiem, ar 13 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām izceļoties Klintam Kapelam.

"Hawks" no trīspunktu līnijas meta ar 59 procentu precizitāti, pārņemot vadību ar 22:5 izrāvienu otrās ceturtdaļas beigās.

"Knicks" labā Deriks Rouzs guva 30 punktus, iemetot 13 no 21 mēģinājuma no spēles un gūstot 11 punktus pirmajā ceturtdaļā. Džuliuss Rendls zaudējumā finišēja ar 14 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām.

Ceturtā spēle notiks svētdien Atlantā.

Kristaps Porziņģis piektdien guva deviņus punktus Dalasas "Mavericks" zaudējumā savā laukumā ar 108:118 (34:31, 27:32, 25:26, 22:29) pret Losandželosas "Clippers". Sērijā ar 2-1 vadībā ir "Mavericks".

Porziņģis laukumā pavadīja 33 minūtes un 57 sekundes, kuru laikā grozā raidīja divus no sešiem divpunktu, vienu no četriem trīspunktu metieniem, kā arī abus "sodiņus".

Latvijas basketbolista kontā bija arī trīs atlēkušās bumbas, četras rezultatīvas piespēles, viena pārķerta bumba, viena kļūda, trīs personiskās piezīmes un +/- rādītājs -9.

Luka Dončičs Dalasas kluba labā guva 44 punktus, pa deviņām reizēm rezultatīvi piespēlējot un izcīnot atlēkušās bumbas. Timam Hārdevejam junioram tika 28 punkti.

"Clippers" labā Kavai Lenards guva 36 punktus un izcīnīja astoņas bumbas zem groziem, bet Pols Džordžs pievienoja 29 punktus un septiņas izcīnītas bumbas zem groziem.

Dončičam gūstot 11 punktus, "Mavericks" izvirzījās vadībā ar 14:2, septiņas ar pusi minūtes pēc mača sākuma pēc Džeilena Bransona metiena panākot 30:11 savā labā, taču līdz pirmās ceturtdaļas beigām viesi gandrīz jau bija izlīdzinājuši rezultātu.

Otrās ceturtdaļas otrajā pusē viesi pārņēma vadību, to noturot līdz spēles beigām. Vienīgi trešās ceturtdaļas pirmajā pusē pēc Dončiča trīspunktu gājiena un trīspunktu metiena "Mavericks" uz īsu brīdi atguva vadību - 75:74.

Nākamā sērijas spēle notiks svētdien Dalasā.

Komandas tikās arī iepriekšējās sezonas "play-off" pirmajā kārtā, "Clippers" svinot uzvaru sērijā ar 4-2.

"Mavericks" regulārajā čempionātā ieņēma piekto vietu Rietumu konferencē, bet "Clippers" bija ceturtā. Dalasieši pamatturnīrā izcīnīja par piecām uzvarām mazāk nekā pretinieki.

NBA pamatturnīrā komandas šosezon aizvadīja 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu