Čehijas policija rekomendē apsūdzēt premjerministru Babišu par ES līdzekļu ļaunprātīgu izmantošanu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Čehijas premjerministrs Andrejs Babišs.
Čehijas premjerministrs Andrejs Babišs. Foto: AFP/SCANPIX

Pirmdien, 31. maijā, Čehijas policija rekomendējusi prokuratūrai izvirzīt apsūdzības valsts premjerministram Andrejam Babišam par ļaunprātīgu Eiropas Savienības (ES) līdzekļu izmantošanu.

66 gadus vecais Slovākijā dzimušais agroķīmijas magnāts Babišs, kuru žurnāls "Forbes" atzinis par piekto bagātāko cilvēku Čehijā, tiek turēts aizdomās par ļaunprātīgu Eiropas Savienības līdzekļu izmantošanu 2007. gadā, lai izveidotu luksusa kūrortu "Stārķa ligzda". Lai saņemtu ES palīdzību mazajiem uzņēmumiem, kompānija, kas veidoja kūrortu, tika nodalīta no Babiša daudznozaru holdinga "Agrofert", bet pēc tam tajā atkal iekļauta.

Babišs noliedzis, ka būtu pārkāpis likumu.

Prokuratūra pēc lietas dokumentu izskatīšanas izlems, "vai izvirzīt apsūdzības Babišam, izbeigt kriminālprocesu vai risināt šo jautājumu kādā citā veidā", paziņoja Prāgas prokuratūra.

Policija jau 2019. gadā aicināja prokuratūru izvirzīt apsūdzības Babišam šajā lietā, taču prokuratūra toreiz nolēma to nedarīt, norādot, ka apsūdzību izvirzīšanai trūkst pamatojuma.

Taču ģenerālprokurors vēlāk secināja, ka lēmums pārtraukt izmeklēšanu bija sasteigts un nelikumīgs, un atkal atvēra lietu pret Babišu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu