Jelgavā par izvarošanas mēģinājumu tiek aizturēts vīrietis, izmeklēšana turpinās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: pexels.com

Pagājušajā nedēļā Jelgavā par izvarošanas mēģinājumu apcietināts vīrietis, informē Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Naktī uz 26.maiju Jelgavā kādā privātmājā 1973.gadā dzimis vīrietis ar nolūku apmierināt savu dzimumtieksmi pielietoja vardarbību un mēģināja izvarot 1990.gadā dzimušu sievieti, nodarot viņai miesas bojājumus. Tāpat vīrietis, pielietojot vardarbību, veica dzimumtieksmes apmierināšanu pretdabiskā veidā.

Policijas darbinieki operatīvi aizturēja vīrieti, un viņš tika atzīts par aizdomās turēto personu. Zemgales rajona tiesā aizturētajam piemērots stingrākais drošības līdzeklis - apcietinājums.

Izmeklēšana turpinās, un ir nozīmētas ekspertīzes.

Policijā sākts kriminālprocess saskaņā ar Krimināllikuma 159.panta pirmo daļu, 15.panta ceturto daļu un 160.panta otro daļu, proti, par dzimumaktu pret cietušā gribu, lietojot vardarbību, kā arī par nozieguma mēģinājumu, ja noziegums nav izdarīts līdz galam no vainīgā gribas neatkarīgu iemeslu dēļ, kā arī par anālu vai orālu aktu vai dzimumtieksmes apmierināšanu pretdabiskā veidā, kas saistīta ar vaginālu, anālu vai orālu iekļūšanu cietušā ķermenī, ja tas izdarīts, izmantojot cietušā bezpalīdzības stāvokli vai pret cietušā gribu, lietojot vardarbību. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no četriem līdz desmit gadiem un probācijas uzraudzību uz laiku līdz pieciem gadiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu