Ģirģens, Šuplinska un Petraviča turpinās pildīt ministru pienākumus līdz jaunam valdības rīkojumam (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Trešdien oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publicēts Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) rīkojums, ar kuru no šodienas Ģirģens, Šuplinska un Petraviča ir atbrīvoti no amatiem. No rīkojuma izriet, ka visi trīs pildīs ministru pienākumus līdz gaidāmajām izmaiņām valdībā.

Ģirģens, Šuplinska un Petraviča pildīs ministru pienākumus līdz gaidāmajām izmaiņām valdībā.

Trešdien oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publicēts Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) rīkojums, ar kuru no šodienas Ģirģens, Šuplinska un Petraviča ir atbrīvoti no amatiem.

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV), izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP) un labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV) pildīs pienākumus līdz gaidāmajām izmaiņām valdībā.

Vienlaikus no rīkojuma izriet, ka visi trīs ministri turpina pildīt attiecīgos ministra pienākumus uz laiku līdz turpmākam lēmumam.

LETA jau vēstīja ka turpmāk koalīcija strādās bez partijas "KPV LV", trešdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Egilu Levitu mediju pārstāvjiem atzina Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Tādējādi turpmāk koalīcijā darbosies Jaunā konservatīvā partija (JKP), "Attīstībai/Par" (AP), Nacionālā apvienība (NA) un "Jaunā vienotība" (JV). Kariņš piebilda, ka koalīcijas darba turpināšana bez "KPV LV" bijusi "partneru vienošanās turpināt darbu kompaktā veidā".

Līdz šim "KPV LV" valdībā pārstāvēja divi ministri - iekšlietu ministrs Sandris Ģirģens un labklājības ministre Ramona Petraviča. Ar izmaiņām koalīcijā, iekšlietu ministres amatā tiek virzīta Marija Golubeva (AP), bet labklājības ministra amatā - Gatis Eglītis (JKP). Jānis Vitenbergs (NA) atgriezīsies ekonomikas ministra amatā.

Kariņš arī pavēstīja par "partiju vienošanos", kas paredz izglītības un zinātnes ministrei Ilgai Šuplinskai (JKP) pamest amatu. Viņas vietā tiks virzīta bijusī Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) parlamentārā sekretāre Anita Muižniece (JKP).

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu