Pēc mēnešiem ilgas dīkstāves darbu pilnībā var atsākt lielie tirdzniecības centri

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tirdzniecības centrs "Akropole".
Tirdzniecības centrs "Akropole". Foto: Zane Bitere/LETA

No trešdienas, 2. jūnija, pēc mēnešiem ilgas dīkstāves ir pilnībā atjaunota lielo tirdzniecības centru darbība. Lai pēc 166 dienām atkal uzņemtu pircējus, lielveikalos šobrīd norit liela rosība, vēsta TV3 Ziņas

2020. gada 18. decembrī tirdzniecības centru nepārtikas preču veikalus aizvēra. Pagāja 166 dienas, kad visu veikalu lielajos tirdzniecības centros darbinieki atkal var ierasties darbā, lai sagatavotos pircēju atkal uzņemšanai klātienē.

Līdz šim daļa darbinieku bija dīkstāvē, daļa turpināja strādāt, apkalpojot interneta veikalus, taču pircēji uzskata, ka nekas nespējot aizstāt klātienes tirdzniecību.

Tirdzniecības centriem ir jāievēro valstī noteiktās drošības prasības - uz katriem publiskajiem 25 kvadrātmetriem viens apmeklētājs. Apmeklētājiem ir jālieto mutes un deguna aizsegs, kā arī veikalā jāizmanto iepirkšanās grozi vai rati.

"Ļoti pozitīvi, ka tirdzniecības centri tiek atvērti bez laika ierobežojumiem. Tas nozīmē, ka tie būs atvērti kā darba dienās, tā brīvdienās un svētku dienās.

Tas noteikti izkliedēs pircējus. Es ieteiktu tirdzniecības centrus vairāk apmeklēt rīta pusē un nedrūzmēties pēcpusdienās," iesaka Tirdzniecības parka "Alfa" vadītāja Liene Apine.

Tirdzniecības centra "Spice" un "Spice Home" pārstāvji informē, ka tajos veikali darbu klātienē atsāks 3. jūnijā, turpinot ievērot visus nepieciešamos drošības pasākumus.

"Sākot ar 3. jūniju, tirdzniecības centru veikali darbosies pilnvērtīgi. 2. jūnijā darbu jau atsākuši lielākā daļa "Spice Home" nomnieku, kā arī kosmētikas veikali, servisi un tādi veikali kā "Calvin Klein Underwear", "Camel Active", "Sportland", "Debenhams", "Timberland", "Eiropas apavi", "Skechers" un citi. Aicinām arī mūsu apmeklētājus izturēties ar sapratni un atbildīgi ievērot noteiktos drošības pasākumus," akcentēja tirdzniecības centra "Spice" un "Spice Home" nomas vadītāja Lāsma Vilande.

Arī iepirkšanās un izklaides centrā "Akropole", 2. jūnijā darbu klātienē atsāka daļa tur esošo veikalu. Sākot ar 3. jūniju, pēc ilgākas cietbūšanas darbu atsāk arī pārējās tirdzniecības vietas iepirkšanās un izklaides centrā. 

Lai sniegtu atbalstu grūtajā pandēmijas laikā, 53 tirdzniecības centri visā Latvijā piešķīra veikaliem līdz pat 70% nomas maksas atlaidi vairāk nekā 45 miljonu eiro apmērā. Tirdzniecības centri cēla trauksmi par grūtībām uzturēt visu infrastruktūru. Valsts mērķētais atbalsts nosedza vien trešdaļu radītos zaudējumus. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu