Saeima lems par Golubevas, Eglīša, Muižnieces un Vitenberga apstiprināšanu ministra amatā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Saeimas sēde. Ilustratīvs foto.
Saeimas sēde. Ilustratīvs foto. Foto: Ieva Leiniša / LETA

Saeima šodien lems par Marijas Golubevas (AP), Gata Eglīša (JKP), Jāņa Vitenberga (NA) un Anitas Muižnieces (JKP) apstiprināšanu ministra amatā.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) Golubevu virza uz iekšlietu ministra amatu, Eglīti - labklājības ministra amatam, Vitenbergu - ekonomikas ministra amatam un Muižnieci - izglītības un zinātnes ministres amatam.

Turpmāk koalīcija strādās bez partijas "KPV LV", trešdien paziņoja Ministru prezidents Kariņš. Līdz ar "KPV LV" izslēgšanu no koalīcijas vakanti kļuvuši tās pārstāvju līdz šim ieņemtie iekšlietu ministra un labklājības ministra amats.

Ekonomikas ministra amats bija vakants kopš no tā tika atbrīvots Vitenbergs pēc tam, kad viņš aizgāja no "KPV LV" uz Nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK.

Jau vēstīts, ka Jaunās konservatīvā partija (JKP) lēma izglītības un zinātnes ministres amatā līdz šim bijušo Ilgu Šuplinsku (JKP) nomainīt ar Muižnieci.

JKP valdes priekšsēdētājs un tieslietu ministrs Jānis Bordāns 2.jūnijā preses konferencē tieši neskaidroja, kāpēc pieņemts lēmums nomainīt Šuplinsku, tomēr viņš kā argumentu izmantoja "sabiedrības intereses".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu