Restorānu Valgā liegts apmeklēt pagasta vadībai un Nodarbinātības dienesta darbiniekiem (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Kuvatõmmis

Pirms dažām dienām Valgas centrā pie korejiešu restorāna "Horan Korea Baar" ieejas durvīm parādījās uzraksts, kas aizliedz valdības locekļiem, Nodarbinātības dienesta speciālistiem un Valgas pagasta vadītājai ienākt, vēsta medijs "Postimees".

Pēc restorāna klientu apkalpošanas darbinieka Vardanuša Manukjana teiktā, izkārtne parādījās uz durvīm ceturtdien, 3. jūnijā. Viņš sacīja, ka ideja par uzraksta izveidošanu radās uzņēmuma īpašniekam Oļegam Ivženko. Kad uzņēmējs griezās pie Valgas pagasta valdības un Nodarbinātības dienestā pēc palīdzības, viņš to nesaņēma.

Kad valdība apņēmās atvērt ielu terases restorāniem, restorāna īpašnieks, pēc Manukjana teiktā, devās uz Nodarbinātības dienestu, lai viņiem jautātu, vai viņam vajadzētu atlaist darbiniekus, jo tad, kad tiks atvērtas tikai terases, darba būs maz.

Pēc viņa teiktā Ivženko Nodarbinātības dienestā norādīja, ka iespējams uzņēmums saņems pabalstus, ja saglabās darba vietas saviem darbiniekiem. Pēc Manukjana teiktā, vēlāk kļuva skaidrs, ka pabalstus nebija vērts gaidīt. Viņš saka, ka Ivženko rakstīja arī pagasta vecākajai Monikai Rogenbaumai, taču atbildes nebija.

Rogenbauma sociālajos tīklos apstiprināja, ka viņa pagājušajā nedēļā patiešām saņēma vēstuli no restorāna, kurā uzņēmējs lūdza pabalstu. "Pagasta vadītājam nav tiesību vienkārši pārskaitīt naudu kādam tā vienkārši," viņa piebilda.

Pēc Rohenbaumas teiktā, Valgas pagastā pašlaik nav regulējuma, saskaņā ar kuru uzņēmumi, kas nav saņēmuši atbalstu no citiem avotiem, joprojām var lūgt palīdzību. 

Pēc Manukjana teiktā, Ivženko plāno saglabāt zīmi, līdz viņa darbinieki saņems solīto kompensāciju.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu