Mūžībā devusies Saeimas deputāte Inese Ikstena

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Latvijas attīstībai/Facebook.com

Aizvadītajā naktī pēc ilgstošas cīņas ar slimību mūžībā devusies Saeimas deputāte, "Latvijas attīstībai" valdes locekle Inese Ikstena, liecina ieraksts partijas "Facebook" lapā.

Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā atrodamā informācija liecina, ka Ikstena 1986.gadā pabeigusi Olaines 1.vidusskolu, bet 2002.gadā ieguvusi bakalaura grādu ekonomikā, absolvējot Latvijas Lauksaimniecības universitāti.

Savukārt 2014.gadā viņa ieguvusi maģistra grādu valsts pārvaldē un uzņēmumu un iestāžu vadītāja kvalifikācijā, absolvējot biznesa augstskolu "Turība".

No 2010. līdz 2017.gadam Ikstena darbojusies kā eksperte Eiropas Komisijas ģenerāldirektorāta finanšu instrumentu un reģionālajā programmā Briselē. 2011.gadā viņa bija strādājusi par vecāko konsultanti Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā. Savukārt no 2011. līdz 2016.gadam Ikstena bijusi Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes locekle.

2018.gadā Ikstena tika ievēlēta 13.Saeimā no partiju apvienības "Attīstībai/Par!" saraksta, bet 2019.gadā kandidēja Eiropas Parlamenta vēlēšanās no politiskās apvienības "Attīstībai/Par!" saraksta.

Ikstena savas darbības laikā Saeimā iestājās par cilvēkiem ar invaliditāti, ģimeņu, onkoloģijas pacientu un māmiņu tiesībām.

Parlamentā politiķa darbojās Ilgtspējīgas attīstības komisijā, Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā, kā arī vairākās apakškomisijās.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu