Lemberga partija Ventspilī zaudē divus mandātus, Mārupes novadā ievēlēti bijušais hokejists Sorokins un aktrise Kalniņa (7)

No kreisās Rēzija Kalniņa, Oļegs Sorokins. Foto: Paula Čurkste/Ieva Makare/LETA/Apollo.lv kolāža
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Šī gada pašvaldību vēlēšanās Ventspils novadā lielāko atbalstu guvusī Latvijas Zemnieku savienība (LZS) tikusi pie sešiem mandātiem, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie dati.

Par LZS balsoja 1168 no 8876 balsstiesīgajiem pašvaldības iedzīvotājiem jeb 39,75% balsstiesīgo, un domē ievēlēti līdzšinējais Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks, domes priekšsēdētāja vietnieks Guntis Mačtams, Ventspils novada domes deputāti Aigars Matisons un Ilva Cērpa, Tārgales pamatskolas direktore Ilze Judzika un lietvedis Agris Bileskalns.

Latvijas Reģionu apvienība (LRA) Ventspils novadā vēlēšanu rezultātā ierindojās otrajā vietā, un no šī saraksta pašvaldībā ievēlēti pieci deputāti. No LRA ievēlēti Ventspils novada domes deputāte Dace Vašuka, Ventspils novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Māris Dadzis un Ventspils novada domes deputāts Ints Apsītis, aktieris Gatis Gāga un Ventspils novada Ances pamatskolas direktore Elita Kuģeniece.

Tikmēr Nacionālajai apvienībai piešķirti četri mandāti, un šo partiju apvienību pārstāvēs Ventspils novada pašvaldības deputāts Andis Zariņš, ZS ''Oši'' īpašnieks Raitis Krūmiņš un Ventspils novada pašvaldības deputāti Gaidis Bože un Andris Vārpiņš.

Apcietinātā Aivara Lemberga pārstāvētā partija "Latvijai un Ventspilij" pašvaldību vēlēšanās spējusi saglabāt balsu vairākumu Ventspilī, taču nākamajā dome sasaukumā tā strādās šaurākā lokā, vēlēšanu rezultātā iegūstot septiņus deputātu mandātus, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotā informācija.

"Latvijai un Ventspilij" šajā sasaukumā zaudēs divus mandātus, salīdzinot ar iepriekšējām vēlēšanām. Šajās vēlēšanās no minētā politiskā spēka domē ievēlēti Lembergs un viņa sieva Kristīne Lemberga, Ventspils pilsētas domes deputāti Didzis Ošenieks, Guntis Blumbergs, Igeta Gredzena, Jānis Vītoliņš un Andris Grigalis.

"Latvijas attīstībai" (LA) izdevies iegūt divus mandātus, kā arī šāds pats mandātu skaits piešķirts "Jaunās vienotības" (JV) un Latvijas Reģionu apvienības (LRA) kopīgajam sarakstam. LA jaunajā sasaukumā pārstāvēs Kurzemes radio padomes priekšsēdētājs Edgars Čeporjus un SIA "NP Sports" valdes loceklis Normunds Pūpols, savukārt no JV un LRA kopīgā saraksta domes mandātus ieguvuši domes deputāti Ģirts Valdis Kristovskis un Dace Korna.

Jaunā konservatīvā partija un Nacionālā apvienība katra ieguvusi vienu mandātu, kas piešķirts attiecīgi Saeimas deputāta palīgam Bruno Jurševicam un biedrības ''Ventspils hokeja savienība'' valdes loceklim Kārlim Vočtavam.

Kopumā Ventspils pilsētā ir 23 460 balsstiesīgie, no kuriem 8405 piedalījās vēlēšanās.

Liepājas partijai izdevies iegūt sešus mandātus, bet LRA - piecus

Liepājā lielāko atbalstu guvušajai Liepājas partijai izdevies iegūt sešus mandātus, bet LRA nākamajā domes sasaukumā būs piecu deputātu pārstāvēta, liecina Centrālās vēlēšanas komisijas apkopotie dati.

Liepājas partiju jaunajā sasaukumā pārstāvēs līdzšinējais Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš, bijušais mērs Uldis Sesks, Liepājas pilsētas domes deputāti Helvijs Valcis, Vilnis Vitkovskis un Edvīns Striks, kurš arī ir Liepājas reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētājs, kā arī partijas valdes loceklis Uldis Hmieļevskis.

No LRA jaunajā domē ievēlēts līdzšinējais mērs Jānis Vilnītis, kā arī Liepājas pilsētas pašvaldības administrācijas deputāts Atis Deksnis, Liepājas pilsētas dome deputāte, AS "Lauma Lingerie" valdes priekšsēdētāja Linda Matisone, traumatologs - ortopēds Agris Mertens un Liepājas pilsētas domes deputāts Modris Šveiduks.

"Saskaņai" izdevies iegūt divus mandātus, kuri piešķirti Liepājas pilsētas pašvaldības administrācijas deputātēm Ludmila Rjazanova un Helēnai Gerilovičai, savukārt no apvienotā saraksta, kas sastāv no politiskajiem spēkiem "Kustība "Par!"", "Jaunā vienotība" un "Progresīvie" ievēlēta bijusī Saeimas deputāte, šā brīža Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas parlamentārā sekretāre Dace Bluķe.

Arī Nacionālā apvienība ieguvusi vienu mandātu, kas piešķirts Liepājas simfoniskā orķestra valdes loceklim Uldim Lipskim.

Liepājas pilsētā kopumā reģistrēti 46 506 balsstiesīgie, no kuriem vēlēt devās 13 413 jeb 28,84% iedzīvotāji.

Rēzeknē "Saskaņa" ieguvusi vairāk nekā pusi deputātu mandātu

Rēzeknē partija "Saskaņa" ieguvusi kopumā astoņus deputātu mandātus, kas ir vairāk nekā puse no to kopskaita, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie rezultāti.

No šī saraksta deputāta vietu ieguvis arī līdzšinējais domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs, kā arī vairāki līdzšinējie deputāti - Aleksejs Grehovs, Vladimirs Bogdanovs, Aleksejs Stecs, Lidija Ostapceva, Olga Strode un Aleksandrs Irišins.

No apvienotā saraksta, kura sastāvā ir Latgales partija, nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", Latvijas Zaļā partija, "Jaunā vienotība" un Latvijas Reģionu apvienība, deputāta mandātu ieguvusi līdzšinējie pašvaldības deputāti Ināra Groce, Jāzeps Korsaks un Juris Guntis Vjakse.

No Jaunās konservatīvas partijas saraksta deputāta vietu ieguvis Voldemārs Platacis, bet no partijas "Progresīvie" - Leila Rasima.

Rēzeknē pašvaldību vēlēšanās piedalījās 31,22% jeb 6954 cilvēki.

Jau ziņots, ka Latgalē šī gada pašvaldību vēlēšanās vēlētāji visaktīvāk piedalījušies Preiļu novadā, kur savas balsis par kandidātiem atdevuši 6600 vēlētāji jeb 45,42% no balsstiesīgajiem, liecina CVK apkopotie dati.

Valmieras novadā lielāko atbalstu guvusī "Valmierai un Vidzemei" tikusi pie 12 mandātiem

Šī gada pašvaldību vēlēšanās Valmieras novadā lielāko atbalstu guvusī līdzšinējā mēra Jāņa Baika pārstāvētā partija "Valmierai un Vidzemei" tikusi pie 12 mandātiem, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie dati.

Par "Valmierai un Vidzemei" nobalsojuši 8636 vēlētāji jeb 55,02% no nobalsojušajiem. Domē ievēlēti līdzšinējais mērs Baiks, domes priekšsēdētāja vietnieks Ričards Gailums, Kocēna novada domes deputāts Jānis Olmanis, Rūjienas novada domes priekšsēdētājs Guntis Gladkins, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Vidzemes reģiona brigādes komandieris Jānis Skrastiņš, Rūjienas novada domes priekšsēdētāja vietniece Guna Ķibere, Valmieras domes deputāts Toms Upners, Kocēnu novada domes deputāts Jānis Dainis, Andris Klepers, Guntars Štrombergs, Reinis Muižnieks un Kaspars Kļaviņš.

Latvijas Zemnieku savienība Valmieras novada domē tikusi pie četriem mandātiem, un no šī saraksta domē ievēlēti Harijs Rokpelnis, Juris Jakovins, Vugars Ecmanis un Edgars Grandāns.

Nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" jaunajā Valmieras novada domē pārstāvēs divi deputāti - Zemkopības ministrijas parlamentārais sekretārs Jānis Grasbergs un "Zemnieku saeima" valdes loceklis Mareks Bērziņš.

Savukārt "Jaunā Vienotība" Valmieras novada domē būs pārstāvēta ar vienu deputātu - Ministru prezidenta padomnieku ekonomikas jautājumos Jāni Upenieku.

Jūrmalā ZZS ieguvusi vairākumu ar astoņiem deputātu mandātiem

Pašvaldību vēlēšanās Jūrmalā uzvarējusī pilsētas mēra Gata Trukšņa pārstāvētā Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ieguvusi astoņus mandātus no kopumā 15 vietām domē, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie rezultāti.

No ZZS saraksta ievēlēti Jūrmalas domes deputāti Truksnis, Rita Sproģe, Jānis Lediņš, Dace Riņķe, Irēna Kausiniece un Anita Adijāne. Tāpat no ZZS domē ievēlētas Jūrmalas Valsts ģimnāzija direktore Ieva Taranda un Vaivaru pamatskola direktore Inese Kārkliņa.

Līdz ar to ZZS deputātu skaits pilsētas domē pieaudzis no sešiem līdz astoņiem, iegūstot vairākumu.

No Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (NA) ievēlēti Jūrmalas domes deputāti Andris Čuda un Rolands Parasigs-Parasiņš.

"Saskaņu" pašvaldībā pārstāvēs pašreizējā deputāte Larisa Loskutova, kā arī Jūrmalas pilsētas domes pilsētplanošanas nodaļas konsultants Andrejs Morozovs.

No partijas "Tev, Jūrmalai" Jūrmalas domē ievēlēti līdzšinējie deputāti Mārtiņš Stulpiņš un Uldis Kronblūms.

Apvienoto "Jaunās Vienotības"/"Kustības "Par!"" sarakstu kūrortpilsētas pašvaldībā pārstāvēs finanšu ministra Jāņa Reira (JV) padomnieks Ints Dālderis.

Jūrmalā nobalsojuši 14 496 cilvēki jeb 39,45% vēlētāju.

Jau ziņots, ka pašvaldību vēlēšanās Latvijā kopumā piedalījās 34% balsstiesīgo. Tā ir vēsturiski zemākā vēlētāju aktivitāte pašvaldību vēlēšanās.

Jelgavas novadā Latvijas Zemnieku savienība iegūst gandrīz trešdaļu mandātu

Jelgavas novadā pašvaldību vēlēšanās Latvijas Zemnieku savienība ieguvusi sešus no 19 mandātiem, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie rezultāti.

Novada domē no partijas ievēlēti - Jelgavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune, Jelgavas novada pašvaldības izpilddirektore Līga Lonerte, Jelgavas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietniece Ilze Vītola, SIA "Duke" valdes priekšsēdētāja Lolita Duge, Jelgavas novada pašvaldības deputāti Juris Lavenieks un Aivars Naglis.

Trīs deputātu mandātus ieguvusi Latvijas Reģionu apvienība, no kuras ievēlēti - SIA "G.R.B. Investīcijas" Dainis Liepiņš, izdienas pensiju saņemošais Iekšlietu ministrijas robežsardzes pulkvedis Vidmants Rinkuns, kā arī Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas direktora vietniece izglītības jomā Dina Tauriņa.

No Latvijas Zaļā partijas ievēlēti trīs deputāti - Ozolnieku novada domes priekšsēdētājs domes priekšsēdētājs Andris Ozoliņš, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra inženiertehniskās nodaļas vadītājs un iepirkumu speciālists Jānis Kažotnieks un SIA "Binex" valdes priekšsēdētājs Ģirts Neija.

"Jaunā vienotība" ieguvusi divus mandātus - novada domē ievēlēti Ozolnieku novada domes deputāti Uldis Ainārs un Artūrs Semjonovs. Tāpat divus mandātus ieguvusi nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" - ievēlēti SIA "Mežacīruļi" vadītāja vietnieks Oskars Cīrulis un z/s " Liepziedi" īpašnieks Gundars Liepa.

Divas deputātu vietas Jelgavas novada domē ieguvusi "Latvijas attīstībai", kuras sastāvā ievēlēti - Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas ministra padomnieks Madars Lasmanis un Aizsardzības ministrijas ministra padomnieks Emīls Dobrājs. Savukārt "Saskaņa" ieguvusi vienu mandātu - ievēlēta Jelgavas novada domes deputāte Irina Dolgova.

Kā ziņots, Jelgavas novadā vislielāko vēlētāju atbalstu - 30,37% balsu - saņēmusi Latvijas Zemnieku savienība, kuras pirmais numurs šajās vēlēšanās ir pašreizējais novada domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune.

Otro vietu vēlēšanās ieguvusi politiskā partija Latvijas Reģionu apvienība ar 14,53% balsīm, trešo - Latvijas Zaļā partija ar 12,82% balsīm, kuras pirmais numurs vēlēšanās ir pašreizējais Ozolnieku novada domes priekšsēdētājs Andris Ozoliņš. "Jaunā Vienotība" ieguvusi 11,02% vēlētāju balsu, nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" - 10,65% balsu, "Latvijas attīstībai" - 7,05% balsu, bet "Saskaņa" - 5,96% balsu.

Iekļūšanai novada domē nepieciešamo 5% balsu barjeru nepārvarēja Jaunā konservatīvā partija, kas ieguva 3,8% balsu, un partija "Par cilvēcīgu Latviju" jeb "KPV LV", kas ieguva 3,05% balsu.

Mārupes novadā pa pieciem mandātiem LRA un LZS, no NA ievēlēti Rēzija Kalniņa un Sorokins

Pašvaldību vēlēšanās jaunajā Mārupes novadā uzvarējusī LRA ieguvusi piecus mandātus no kopā 19 domes deputātu vietām.

LRA domē pārstāvēs ilggadējais Babītes novada vadītājs Andrejs Ence, Mārupes Valsts ģimnāzija direktors Jānis Lazdkalns, Mārupes kultūras nams direktore Ira Dūduma, līdzšinējā Mārupes novada domes priekšsēdētāja vietniece Līga Kadiģe un jaunatnes sporta skolas "Rīdzene" vadības pārstāvis Uģis Šteinbergs.

No otro vietu vēlēšanās saņēmušās Zaļo un zemnieku savienības ievēlēti līdzšinējā Mārupes novada priekšsēdētājs Mārtiņš Bojārs, novada deputāti Jānis Lībietis un Dace Štrodaha, sociālais darbinieks Gatis Vācietis, pašvaldības īpašumu pārvaldes vadītājs Valdis Kārkliņš.

"Latvijas attīstībai" domē pārstāvēs Mārupes novadā turpmāk iekļautā Babītes novada domes pašreizējais priekšsēdētājs Aivars Osītis, Mārupes novada dome deputāts Guntis Ruskis, Babītes novada dome deputāti Ilze Bērziņa un Jānis Kazaks.

No Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (NA) ievēlēti Mārupes novada dome deputāts Andris Puide, bijušais hokejists un hokeja treneris Oļegs Sorokins un aktrise Rēzija Kalniņa.

"Jauno Vienotību" pārstāvēs Babītes novada domes deputāts Nikolajs Antipenko un Mārupes novada domes deputāts Normunds Orleāns.

Pārējās partijas nav pārvarējušas 5% barjeru, lai iekļūtu domē.

Ogres novadā Helmaņa pārstāvētais saraksts ieguvis 13 deputātu mandātus

Ogres novadā līdzšinējā novada domes priekšsēdētāja Egila Helmaņa pārstāvētais nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", Latvijas Zemnieku savienības un Latvijas Zaļās partijas apvienotais saraksts ieguvis 13 no 23 deputātu mandātiem, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie dati.

No šī saraksta domē ievēlēti Helmanis, Gints Sīviņš, Dainis Širovs, Dzirkstīte Žindiga, Artūrs Mangulis, Atvars Lakstīgala, Jānis Siliņš, Ilmārs Zemnieks, Jānis Iklāvs, Andris Krauja, Dace Nikolaisone, Jānis Kaijaks un Pāvels Kotāns.

Vēl piecas partijas Ogres novada domē ieguvušas katra pa diviem deputātu mandātiem.

"Jauno vienotību" Ogres domē pārstāvēs Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktore Liene Cipule un Labklājības ministrijas Juridiskā departamenta direktore Dace Kļaviņa. "Kustību "Par!"" Ogres domē pārstāvēs Lielvārdes novada domes deputāti Jānis Lūsis un Edgars Gribusts. "Latvijas attīstībai" un Vidzemes partijas apvienoto sarakstu domē pārstāvēs Ķeguma novada domes priekšsēdētājs Raivis Ūzuls un Dace Māliņa.

Savukārt no Latvijas Reģionu apvienības domē ievēlēti Ikšķiles novada domes priekšsēdētāja vietnieks Mariss Martinsons un deputāts Toms Āboltiņš. No "Nacionālās savienības "Taisnīgums"" Ogres domē ievēlēti līdzšinējais Ikšķiles novada mērs Indulis Trapiņš un Valentīns Špēlis.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu