Jaunā labklājības ministra "tvīts" izraisa neizpratni un sašutumu iedzīvotāju vidū. Vēlāk ieraksts tiek izdzēsts (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Gatis Eglītis.
Gatis Eglītis. Foto: Edijs Pālens/LETA

Jaunā labklājības ministra Gata Eglīša ieraksts mikroblogošanas vietnē "Twitter" izsaucis neizpratni un sašutumu iedzīvotāju vidū. Ministrs ierakstā uzsvēris, lai vairākas partijas "nesapriecājas" par uzvaru pašvaldību vēlēšanās, jo ""valdības restarts" nozīmē, ka naudas plūsmu kontrolēs četras koalīcijas partijas, kuras primāri rūpēsies par "savām" pašvaldībām".

Eglītis vietnē "Twitter" bija ierakstījis aicinājumu Latvijas Reģionu apvienībai, Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) un "Saskaņai" pārāk nesapriecāties par uzvarām pašvaldību vēlēšanās, jo "3.jūnija valdības restarts nozīmē to, ka lielās valsts budžeta, Eiropas Savienības (ES) fondu un Atveseļošanas un noturības mehānisma naudas plūsmas kontrolēs četras koalīcijas partijas (Nacionālā apvienība, JKP, "Jaunā vienotība" un "Attīstībai/Par", kas primāri rūpēsies par savām pašvaldībām".

Ieraksts gan vēlāk ticis dzēsts. Tāpat ministrs pēcāk norādījis, ka "būs interesanti vērot, kā pašvaldību vēlēšanu rezultāti ietekmēs gaidāmās ES fondu/RRF atbalsta naudas plūsmas".

Šie izteikumi izpelnījās vairāku "Twitter" lietotāju kritiku, piemēram, domnīcas "Providus" direktore un vadošā pētniece Iveta Kažoka Eglītim vaicāja, vai tieši pret šādu politiku - naudas došanu savējiem - Jaunā konservatīvā partija nebija solījusi cīnīties. Viņa vaicāja Eglītim, vai šāda politika, dāvāt īpašas privilēģijas pašvaldībām, kuru vadībā ir tā brīža koalīcijas partiju pārstāvji, ir jāturpina vai jāizbeidz

Eglītis  atzina, ka arī pirmais ieraksts mikroblogošanas vietnē bija viņa rakstīts. Politiķis sacīja, ka vēlējies tikai paust savu viedokli par kādreiz ierasto praksi atbalsta līdzekļu sadalē, lielāko atbalstu novirzot ZZS pašvaldībām. Viņš solās, ka šāds princips turpmāk vairs netikšot īstenots. 

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu