Dejas tirdzniecības centru stāvlaukumos un "riepu kūpināšana" Saulkrastos - brīvdienās vienuviet nesankcionēti pulcējas ļaužu masas (17)

Ilustratīvs attēls. Foto: David Pereiras/Shutterstock
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Sestdien, 5. jūnijā, Saulkrastos novērota nesankcionēta cilvēku pulcēšanās, par ko liecina sociālajās vietnēs ievietotie video un attēli. Portālam "Apollo.lv" izdevās noskaidrot, ka Saulkrastu novada pašvaldības policijai bija jāizsauc papildspēki, lai izklīdinātu cilvēku masas. Brīvdienās jauniešu izklaides ar nesankcionētu pulcēšanos novērotas arī citviet.

Aicinājums automīļiem doties baudīt saulrietu Saulkrastos

Sociālajā vietnē "Facebook" 2. jūnijā lapā "CC Nation" jeb apvienības "Cars and Coffee Riga" kontā ievietots aicinājums doties skatīties saulrietu Saulkrastu pludmalē plkst. 22.07.

Paši pasākuma iniciatori savos sociālo vietņu ierakstos aicināja ievērot ceļu satiksmes noteikumus un atturēties no "riepu kūpināšanas", kā arī trokšņošanas pilsētā.

Saulrieta vērošana pārauga "riepu svilināšanā"

Pasākums pulcēja laužu masas. Pievakarē pilsētā notika "riepu kūpināšana", kas izvērtās par diezgan lielu jandāliņu, neraugoties uz valstī noteiktajiem ierobežojumiem.

Portālam "Apollo.lv" Saulkrastu novada pašvaldības policijas priekšnieks Guntis Vinteris pastāstīja, ka bardaks bija pamatīgs. Saulkrastu novada pašvaldības policijai nācās piesaistīt papildspēkus no Valsts policijas un tuvākajiem reģioniem. Ap plkst. 2 naktī pilsēta jau bija mierīga un cilvēkus izdevās izklīdināt.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Saulkrastu iecirkņa darbinieki uzsākuši divus administratīvā pārkāpuma procesus pret vienu no iespējamajiem pasākuma organizatoriem.

Ballītes Rīgas tirdzniecības centru stāvlaukumos

Valsts policijas pārstāve Krista Andersone portālam "Apollo.lv" norādīja, ka šobrīd likumsargi pārbauda faktus un skaidro situāciju, sadarbojoties arī ar Rīgas pašvaldības policiju. Tāpat pārstāve pauda, ka video, iespējams, tikuši uzņemti jau iepriekš.

28. maijā, pulksten 23.50 Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Brasas iecirknis saņēma informāciju, ka tirdzniecības centra stāvvietā atrodas cilvēki un skaļi klausās mūziku.

Pēc "Apollo.lv" novērojumiem sociālajos tīklos ievietotie video publicēti šajā nedēļas nogalē, kas liek apšaubīt, ka šie ir video no pulcēšanās maijā.

Kā liecina portālā "Sadursme.lv" publicētā informācija, pasākuma inicators Edgars nebija gaidījis, ka ieradīsies tik daudz cilvēku un izvērtīsies "tik grandioza ballīte".

"Mēs sociālajos tīklos ievietojām informāciju, ka satiksimies pie būvmateriālu tirdzniecības veikala "Depo", klausīsimies mūziku un labi pavadīsim laiku. Galvenais mērķis bija padejot, paklausīties mūziku un atpūsties," tā portālam "Sadursme.lv" stāsta Edgars.

Sanākušie sākuši filmēt video, ko ievietojuši savos sociālajos tīklos. Ziņas par notiekošo izplatījās internetā. "Uz pasākumu sabrauca ne mazāk kā 1000 cilvēku. Mēs sapratām, ka cilvēki grib ballēties un atpūsties," min pasākuma iniciators.

Tomēr valstī spēkā esošie ierobežojumi neļauj pulcēties vairāk kā 20 cilvēkiem ārpus telpām, tāpēc vakara gaitā pasākums nomainīja piecas atrašanās vietas. Sākotnēji visi ballējās pie veikala "Depo" stāvlaukumā, tad "Elkor Plaza" un "Riga Plaza", vēlāk devās uz tirzniecības centra "Spice" stāvlaukumu. 

"Pēdējā vieta, kur braucām, bija Vakarbuļļi Bolderājā. Gandrīz visu ceļu cilvēku pūlis mums sekoja. Lielākā daļa aizbrauca līdz "Spicei". Tiesa gan, līdz Vakarbuļļiem visi neizturēja, bet tāpat bija ļoti jautri," tā Edgars.

"Kāds varbūt kaut kur nomaļus "kūpināja riepas", mēģinot uz asfalta uzzīmēt saulītes, bet kopumā cilvēki uzvedās organizēti un saprātīgi. Bija mašīnas, kuras skaļi spēlēja mūziku, tāpat bija mašīnas ar platformām, uz kurām dejoja meitenes. Nākotnē gribētos atrast atsevišķu vietu, kur mēs varētu atbraukt un taisīt ballītes, lai viss būtu oficiāli un legāli," tā Edgars portālam "Sadursme.lv".

"Automašīnu randiņi" notikuši arī pērn

Jau pagājušajā gadā norisinājās vairāki "automašīnu randiņi", ko organizēja apvienība "Cars and Coffee Riga". Tikšanās mērķis bijis automašīnu kultūras popularizēšana un attīstīšana Latvijā.

Lai arī Latvijā eksistē dažādi auto klubi, nav vienas vienotas kustības, kas pulcētu visus automašīnu entuziastus, norāda "Cars and Coffee Riga" pārstāvji.

Izveidoti arī iekšējās kārtības noteikumi – nedrīkst lietot alkoholu un citas apreibinošas vielas, nedrīkst aiz sevis atstāt atkritumus, aizliegts trokšņot un klausīties skaļu mūziku.

Esot gan bijuši gadījumi, kad kāds aizkavē satiksmes kustību vai pārāk skaļi klausās mūziku, taču līdz šim nopietnu pārkāpumu nesot. Arī reizēs, kad tomēr izsaukta policija, līdz šim viss ticis atrisināts draudzīgi un bez soda kvītīm. 

Foto: Motoru rūkoņa t/c "Akropole" stāvvietā 2020.gada vasara

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu