"Amazon" dibinātājs Džefs Bezoss jūlijā plāno doties kosmosā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
''Amazon'' dibinātājs Džefs Bezoss.
''Amazon'' dibinātājs Džefs Bezoss. Foto: AFP/EPA/Reuters/Scanpix

"Amazon" dibinātājs Džefs Bezoss ar savas kompānijas "Blue Origin" radīto kosmosa kuģi "New Shepard" 20. jūlijā plāno uzlaisties kosmosā. Tas būs vien 15 dienas pēc tam, kad viņš būs atstājis "Amazon" vadītāja amatu.

"Blue Origin" pārstāvji arī pavēstīja, ka uz kosmosa kuģa klāja atradīsies arī Džefa brālis Marks Bezoss, rakstīts ziņu izdevumā "CNN".

"Jau kopš piecu gadu vecuma es sapņoju par došanos kosmosā. 20. jūlijā es ar savu brāli došos tādā ceļojumā. Lielākais piedzīvojums ar manu labāko draugu," paziņojumā teica 57 gadus vecais Bezoss.

Ja viss ritēs pēc plāna, tad pasaulē bagātākais cilvēks kļūs par pirmo miljardieri kosmosā. Pat Īlons Masks, kura kompānijas "SpaceX" raķetes jau krietnu laiku kosmosā nogādā gan satelītus, gan astronautus, nav pats "spēris kāju" ārpus zemeslodes.

Britu miljardieris Ričards Brensons, kuram pieder kompānija "Virgin Galactic", gan plāno drīzā nākotnē sākt komerciālos lidojumus kosmosā, tomēr rādās, ka Bezoss kosmosa apguvē būs aizsteidzies priekšā arī viņam.

"Blue Origin" sešvietīgā kapsula ar nesējraķetes palīdzību kosmosā aptuveni 96 km augstumā pavadīs 11 minūtes un tad nolaidīsies atpakaļ uz Zemes.

Kompānija pagaidām nav paziņojusi, kāda būs parastas biļetes cena kapsulā, tomēr plānots veikt mēnesi garu izsoli, kuras uzvarētājs tad arī šo biļeti saņems. Pirmdienas rītā biļetes cena jau sasniegusi 2,8 miljonus ASV dolāru lielu summu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu