Sanktpēterburgā plāno būvēt otro augstāko ēku pasaulē (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Kettle Collective

Skotijas arhitektu studija "Kettle Collective" ir publicējusi 703 metrus augsta debesskrāpja dizainu Sanktpēterburgā, Krievijā, kas būtu otrā augstākā ēka pasaulē.

150 stāvus augstajai ēkai, kas dēvēta par "Lakhta Center II", plānots izveidot arī augstāko izmantojamo stāvu pasaulē 590 metru augstumā.

Visaugstākā ēka pasaulē šobrīd ir 828 metrus augstais "Burj Khalifa" tornis Dubaijā, kuru projektējusi "Skidmore Owings & Merrill" studija, un tā augšējā stāva augstums ir 585 metri.

Foto: Kettle Collective

"Lakhta Center II" slietos blakus Krievijas enerģētikas firmas "Gazprom" galvenajai mītnei "Lakhta Centre", kas tika pabeigta 2018. gada oktobrī un pašlaik ir Krievijas augstākā ēka.

"Kettle Collective" dibinātājs Tonijs Ketls, iepriekšējais Edinburgas arhitektūras prakses "RMJM" dizaina direktors, izveidoja konkursā uzvarējušo dizainu 462 metrus augstajam "Lakhta Center" Sanktpēterburgā, kas pēcāk pabeigšanai tika nodots Krievijas studijas "Gorproject" arhitektiem.

Foto: Kettle Collective

"Kettle Collective" vizualizācijas atklāj superaugstā "Lakhta Center II" debesskrāpja spirālveida stikloto konstrukciju, kuru apņem metāla eksoskeletons.

Mākslinieka vīzija paredz, ka tornis ir izolēts Baltijas jūrā, bet tas neatradīsies uz salas. Torņa galīgā novietne vēl tiks apstiprināta. "Dizains ir gan estētisks, gan funkcionāls, jo tas samazinās ievērojamus vēja spēkus, kas ietekmē struktūru, turklāt samazinot arī ēkā nepieciešamo konstrukcijas elementu izmēru," sacīja Tonijs Ketels.

"Ēkas ārējais slānis ir izveidots no spirālveida kolonnām, kas veido atvērtu organisku spirālveida diagrīdu, savukārt struktūru veido virkne spirālveida ātriju," viņš piebilda.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu