"Mēs negribam būt šķirotāji, kas pasaka – vakcinētie jā, nevakcinētie nē." Tā Latvijas Restorānu biedrības vadītājs Jānis Jenzis par atvieglojumiem ēdinātājiem (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Drazen Zigic/Shutterstock.

Jaunnedēļ spēkā stāsies jaunie atvieglojumi. Ēdināšanas nozares pārstāvji, kam būs jāveic klientu kontrole, uz situāciju raugās duālām sajūtām. Reizē tā ir iespēja apkalpot vairāk cilvēku, tomēr nākas sekot līdz, kam ir digitālais Covid-19 sertifikāts. Nozares ieskatā, ierobežojumi faktiski saglabāsies, jo ēdinātāji apmeklētājus pārbaudīt nevēlas, vēsta raidījums "Panorāma".

Novērot var, ka saulainās dienās terasēs apmeklētāju netrūkst, taču iekštelpās lielākoties atrodas tikai darbinieki. Tomēr valdība nolēmusi cilvēkiem, kam ir digitālais Covid-19 sertifikāts, ļaut ieturēt maltīti arī iekštelpās no 15. jūnija.

Ēdinātāji izmaiņas sagaidīja ar atvieglojumu, jo ir iespēja strādāt ar lielāku jaudu, bet vienlaikus arī ar apjukumu par virkni neskaidrību jaunajā regulējumā.

"Ir ļoti daudz tādas tehniskas lietas, kur vajadzētu ļaut mums nedēļu pastrādāt, lai mēs paši apgūstam viņas, jo priekš mums tas ir jauns. Kurš viņus sagaida? Kā tie kodi nolasās? Kur viņi sēž? Kas viņus pārbauda?

Paralēli – iet uz terasi cilvēki, kuri nav vakcinēti. Mēs kā uzņēmums savāksimies un tiksim galā. Bet ļoti negribētos jau otrdien redzēt kontrolējošas iestādes, kuras nāks un pārbaudīs," stāsta restorānu "Vairāk saules" līdzīpašnieks Endijs Bērziņš.

Arī "Pavāru māja" saimniekam Ērikam Dreibantam nav skaidrs, kā to visu reāli varēs īstenot un ko darīt, ja nestrādās sistēma un nevarēs noskanēt? Tuklāt kā jārīkojas darbinieks, nav vakcinēts.

Ekonomikas ministrija sola turpināt sarunas ar nozari, skaidrot un precizēt noteikumus. Restorānu pārstāvji arī neslēpj sašutumu, ka valdība nerīkojas pēc pašas pieņemtā Covid-19 luksofora principa ierobežojumu mazināšanai.

"Mēs arī negribam būt tādi šķirotāji, kas pasaka – vakcinētie jā, nevakcinētie nē. Mēs mīlam visus mūsu viesus,"

izteicās Latvijas Restorānu biedrības vadītājs Jānis Jenzis.

Restorānu biedrība uzskata, ka valdības lēmums nenozīmē ierobežojumu atcelšanu restorāniem, tādēļ būtu jāsaglabā arī atbalsta maksājumi.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu