Azartspēļu sāga turpinās - LFF lūdz aizliegt iespēju veikt likmes uz konkrētu Latvijas futbola virslīgas spēli

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: topseller/Shutterstock.com

Latvijas Futbola federācija (LFF) vērsusies pie Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas ar lūgumu aizliegt iespēju veikt likmes uz gaidāmo "Optibet" Latvijas virslīgas maču.

Ņemot vērā LFF rīcībā esošo informāciju un potenciālos riskus, LFF vērsusies Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijā ar lūgumu rast iespēju aizliegt totalizatora vai derību likmju pieņemšanas operatoriem pieņemt likmes dalībai totalizatorā vai derībās attiecībā uz "Optibet" futbola virslīgas ceturtdienas spēli, kurā savā starpā tiksies Jūrmalas "Spartaks" un Daugavpils "Noah Jurmala".

Plašākus komentārus par minēto lūgumu un tā apstākļiem Latvijas Futbola federācija nesniegs.

Jau ziņots, ka LFF Disciplinārlietu komiteja (DK) piespriedusi pagaidu diskvalifikāciju "Optibet" futbola virslīgas komandas Daugavpils "Noah Jurmala" vārtsargam Bojanam Kneževičam par iespējamu dalību spēles rezultāta ietekmēšanā.

Diskvalifikācija piemērota līdz gala lēmuma pieņemšanai no LFF Godīgas spēles un ētikas komitejas puses attiecībā uz iespējamo futbola kluba "Noah Jurmala" un tā spēlētāju, tajā skaitā Kneževiča, iesaisti darbībās, kas vērstas uz manipulācijām ar spēles rezultātu.

Diskvalifikācija piemērota par iespējamo pārkāpumu 29.maija mačā, kurā "Noah Jurmala" ar 0:5 zaudēja "Liepājai". Liepājnieki vairākus vārtus guva epizodēs, kurās Kneževičs necentās atvairīt bumbu.

Par attiecīgo spēli LFF 31.maijā saņēma ziņojumu no Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) Krāpniecisko darbību ar spēļu rezultātiem analīzes sistēmas. Tajā norādīts, ka pastāv pietiekošs informācijas kopums, kas ļauj secināt, ka futbola klubs "Noah Jurmala" un/vai tā spēlētāji var būt iesaistīti darbībās, kas vērstas uz manipulāciju ar spēles rezultātu.

Minētais UEFA ziņojums satur norādi uz vairākiem notikumiem attiecībā uz likmju izvietošanu minētās virslīgas čempionāta spēles laikā, kas veicina pamatotas aizdomas par iespējamo manipulāciju ar spēles rezultātu.

Ziņojumā teikts, ka tiklīdz spēle tika uzsākta, un kad rezultāts vēl bija 0:0, tika izdarīts ievērojams likmju apjoms uz to, lai "Noah Jurmala" zaudētu spēli ar vismaz četru un piecu vārtu starpību. Minēto likmju veikšana turpinājās līdz brīdim, kad "Liepāja" guva pirmos vārtus spēles 17. minūtē.

Spēles turpinājumā tika veikts ļoti ievērojams likmju apjoms uz to, ka "Noah Jurmala" zaudēs spēli ar vismaz piecu vārtu starpību, un minētās likmes turpinājās līdz brīdim, kad tika gūti spēles otrie vārti. Koeficienti uz minētajiem spēles iznākumiem strauji samazinājās, un nepalielinājās brīdī, kad tam būtu loģisks izskaidrojums, pamatojoties uz notikumiem minētās spēles gaitā.

Arī UEFA ziņojuma turpinājumā ir atrodamas atsauces uz to, ka spēles laikā veiktās likmes un to apjoms acīmredzami neatbilda notikumiem spēles gaitā, kas rada pamatotas aizdomas par to, ka minētās spēles rezultāts varētu tikt manipulēts. Kā vēl viens piemērs tiek minēts tas, ka pirms pirmo vārtu gūšanas "Liepāja" veica tikai vienu sitienu vārtu rāmī, taču ievērojamas likmes uz lielu gūto vārtu skaitu joprojām saglabājās augstā līmenī.

DK, iepazīstoties ar minētā ziņojuma saturu, konstatējusi, ka minētajās darbībās, kura, iespējams, tika vērstas uz nepieciešamā rezultāta panākšanu labuma gūšanas nolūkos, varētu būt iesaistīti tādi "Noah Jurmala" spēlētāji, kuri ir figurējuši arī citās UEFA atskaitēs attiecībā uz spēlēm, kuras tika atzītas par aizdomīgām no sacensību integritātes viedokļa.

Ņemot vērā iepriekšminēto, LFF DK informējusi LFF Godīgas spēles un ētikas komiteju par nepieciešamību uzsākt oficiālu izmeklēšanu un veikt attiecīgas darbības un pierādījumu iegūšanu, lai konstatētu iespējamo futbola kluba "Noah Jurmala" un tā spēlētāju iesaisti darbībās, kas vērstas uz manipulāciju ar spēles rezultātu.

Tikmēr jūnija beigās Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) uzklausīs LFF un "Noah Jurmala" lietā, kurā klubs iebilst pret federācijas lēmumu īsi pirms sezonas sākuma atņemt "Noah Jurmala" licenci dalībai "Optibet" virslīgā. Lietas izskatīšanas laikā Daugavpils komandai piešķirta pagaidu licence dalībai vietējā čempionātā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu