"ABC News" žurnāliste Putinam preses konferences laikā Ženēvā uzdod "asus" jautājumus (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas prezidents Vladimirs Putins preses konferencē.
Krievijas prezidents Vladimirs Putins preses konferencē. Foto: EPA/Scanpix

Trešdien, 16. jūnijā, ārzemju medija "ABC News" žurnāliste Raičela Skota konfrontēja Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu par viņa vēršanos pret politiskajiem oponentiem, vēsta ārzemju medijs CNN.

"Jūsu bojāgājušo un ieslodzīto politisko oponentu saraksts ir garš ... un jūs vēlēšanās esat liedzis kandidēt jebkuram, kurš atbalsta opozīciju [Krievijas opozīcijas līderi Alekseju Navaļniju]," sacīja Skota. "Mans jautājums, prezidenta kungs, ir, no kā jūs tik ļoti baidāties?"

Skota jautājumu Putinam uzdeva preses konferences laikā, kas notika pēc tikšanās ar ASV prezidentu Džo Baidenu.

Putins atbildēja, ka Navaļnija dibināto organizāciju raksturojot kā "ekstrēmistu" grupējumu un teica, ka tā ir aicinājusi iedzīvotājus uz "masu nekārtībām" un likumu pārkāpšanu.

Krievijas prezidents arī pieminēja "Black Lives Matter" protestus norādot, ka pēc Džordža Floida nāves ASV bija "nekārtības" un "iznīcība". Viņš nevēlas, lai šādas demonstrācijas notiktu Krievijā.

Skota uz to reaģēja: "Jūs neatbildējāt uz manu jautājumu, kungs."

"Ja visi jūsu politiskie pretinieki ir miruši, cietumā, saindēti - vai tas nenorāda, ka nevēlaties godīgu politisko cīņu?" jautāja Skota.

Putins atsaucās uz 6. janvāra uzbrukumu ASV Kapitolijam. 

"Kas attiecas uz to, kurš kuru nogalina un kuru ieslodza, cilvēki ieradās ASV Kongresā ar politiskām prasībām," sacīja Putins. "Viņiem draud cietumsods līdz 20, varbūt pat 25 gadiem."

"Viņus sauc par "vietējiem teroristiem" un apsūdz vairākos citos noziegumos," viņš piebilda.

Krievijas tiesa pagājušajā nedēļā nolēma, ka divas ar Navaļniju saistītas organizācijas ir "ekstrēmistiskas" grupas, izraisot ASV nosodījumu. Krievijas tiesas lēmums nozīmē, ka grupu dalībnieki nevar kandidēt uz amatu gaidāmajās vēlēšanās.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu